protestantse kerken salland gaan samenwerken

De protestantse kerken in Salland gaan samenwerken. Woensdagavond ondertekenden vertegenwoordigers van de vier Protestantse Gemeenten in Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe een intentieverklaring.

Daarin spreken de vier gemeenten zich uit om actief naar vormen van samenwerking te zoeken. Ze gaan gezamenlijke activiteiten ontplooien op het gebieden van pastoraat, diaconaat en jeugdwerk. Ook ten aanzien van geldwerving, personeelszaken, exploitatie en publiciteit zal er samengewerkt worden.

Met kanselruil tussen de vier gemeenten is inmiddels een start gemaakt. Voor zaterdag 25 oktober wordt een Klein-Sallandse Kerkendag voorbereid. Een kleine Stuurgroep zal het proces begeleiden en stimuleren. De werktitel van de samenwerking zal voorlopig zijn: Overleg Protestantse Kerken ‘Klein Salland’.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.