poll het belang van de cito toets is te groot

Het belang van de CITO-toets is te groot. Dat is de stelling die deze week op onze website staat. Dinsdag begonnen leerlingen van de basisschool aan het maken van de toets. Met de resultaten van de toets, wordt een deel van het advies voor het vervolgonderwijs van de leerlingen bepaald. De CITO-toets komt de laatste jaren echter steeds meer onder druk te staan. Het resultaat dat een leerling behaalt, zou teveel een momentopname zijn. Daardoor zou de toets te zwaar meewegen in het schooladvies.

“Met de stelling dat ‘de Citotoets niet het ijkpunt voor onderwijskwaliteit zou moeten zijn’ ben ik het wel eens, “ stelt directeur Adrie Bolijn van de Mare. “Dat betekent echter niet dat de Cito Eindtoets Basisonderwijs, afgekort Cito-toets zou moeten worden afgeschaft.”

De Mare is de overkoepelende organisatie van openbare scholen in Salland. “De Cito-toets moet gebruikt worden waarvoor hij oorspronkelijk bedoeld is, namelijk een beeld krijgen wat het best passende vervolgonderwijs zou kunnen zijn voor de deelnemende leerling uit groep 8. Een leerling wordt gedurende de gehele basisschool gevolgd, waardoor al bekend is wat de mogelijkheden zijn van de leerling. Het belang van de Cito-toets wordt mijn inziens veel te groot gemaakt.”

Afgelopen week stond onze stelling in het teken van de gekozen burgemeester. Bijna driekwart stelt dat het tijd is dat het volk zelf een burgemeester kiest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.