overwetering wint echte derby bij wijhe 92

Overwetering heeft zondagmiddag op bezoek bij Wijhe ’92 drie hele belangrijke punten gehaald. De bezoekers wonnen de derby van Olst-Wijhe met 0-1 en maken zich daarmee ook op de ranglijst een beetje los van de ‘buren’. Of de overwinning helemaal terecht was, daar valt over te twijfelen.

Het was een echte derby op het gemeentelijk sportpark in Wijhe. Een schatting van zo’n 600 toeschouwers en het nodige gespaarde vuurwerk maakten meteen duidelijk om wat voor een wedstrijd het ging.

In de eerste helft ging het behoorlijk gelijk op. Wijhe en Overwetering legden aardig voetbal op de mat en het publiek gaf een mooi derbysfeertje. Wijhe kreeg in het eerste kwartier twee opgelegde kansen, maar wist dit niet om te zetten naar doelpunten.

Het grootste deel van het publiek, namelijk dat van Wijhe, zag vervolgens na 27 minuten voetballen de bal aan de ‘verkeerde’ kant in het doel belanden. Na een wat ongelukkige verdedigende actie kwam de keeper van de thuisploeg zijn doel uit. Ronnie Haverkamp van Overwetering was echter eerder bij de bal en lobje deze uiterst kalm over de goalie: 0-1.

Na de 0-1 bleef er strijd op het veld, maar werd er voor rust niet meer gescoord.

Toen de beide elftallen weer uit de kleedkamer het veld betraden, was het eigenlijk nog maar één ploeg die het spel maakte: Wijhe ’92. De thuisploeg speelde zo ongeveer het hele tweede bedrijf op de helft van de tegenstander. Overwetering had het zichtbaar moeilijk en moest tegenhouden.

Dat tegenhouden deden de bezoekers echter prima. Wijhe had wel veel meer balbezit (ongeveer 70-30) maar wist de stand op het scorebord niet te veranderen. Zo bleef Overwetering overeind en konden de geel-groenen na negentig minuten toch wel opgelucht ademhalen.

Of de derby terecht in het voordeel van Overwetering is beslist, is dus twijfelachtig. Feit blijft dat Wijhe zondagmiddag een lesje in effectiviteit heeft gehad. Overwetering is door de winst nu vier punten los van Wijhe (29 tegenover 25). Wijhe ’92 blijft staan op de achtste plaats aangezien concurrent Stevo verloor bij ATC ’65.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.