ook boni tekent alcoholconvenant

Ook de Boni in Wijhe heeft een convenant ondertekend met de gemeente Olst-Wijhe en het Bureau Horeca Bijzondere Wetten. Het convenant “Terugdringen verkoop alcoholhoudende dranken aan jongeren” moet ervoor zorgen dat jongeren onder de 18 geen alcoholische drank kunnen kopen in supermarkten. Dit is namelijk sinds januari 2014 verboden.

De medewerkers van de Boni kunnen een opleiding krijgen over de verkoop van alcohol. Daarna komen er in totaal zes keer jongeren naar de supermarkt, zij gaan proberen om drank te kopen. Tijdens deze tests wordt gekeken of de Boni zich aan de regels van de Drank- en Horecawet houdt. Als de jongeren falen in hun missie om alcohol te kopen krijgt de ondernemer een deel van zijn inleg terug.

Tijdens de periode van het convenant is de afspraak dat de supermarkt buiten het reguliere toezicht van de Drank- en Horecawet valt. De AH in Wijhe en Plus in Olst hebben het convenant in december vorig jaar al ondertekend. De Aldi in Olst kiest voor de landelijke aanpak en doet niet mee met het lokale convenant. Wel trainen ze het personeel en doen zij er alles aan de verkoop van alcoholhoudende drank tegen te gaan.

De gemeenteraad heeft gekozen voor deze aanpak omdat ze er preventief voor willen zorgen dat jongeren geen alcohol kunnen kopen. Zij zien het voorkomen dat jongeren drank kunnen kopen als een gezamenlijk taak en werken daar samen met supermarkten, horeca, jongerenorganisaties, (sport)verenigingen en evenementenorganisaties door hierover afspraken maken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.