n35 zwolle wijthmen toch verbreed

De plannen voor de verbreding en het verleggen van de weg, liggen sinds vrijdag ter inzage. Belanghebbenden kunnen tot 13 maart hun zienswijze geven op de plannen. Op 11 februari houdt Rijkswaterstaat een informatieavond in De Mol in Wijthmen.

Rijkswaterstaat heeft een studie uitgevoerd om de doorstroming, de leefbaarheid en de verkeersveiligheid op en rond de N35 tussen Zwolle en Wijthmen te verbeteren. Een omleiding moet het verkeer veilig en vlot langs Wijthmen leiden en verkeersopstoppingen op het traject Zwolle – Wijthmen helpen voorkomen.

In de plannen staat hoe de vernieuwde N35 eruit ziet. Tussen de Oldeneelallee (in Zwolle) en de Koelmansstraat (bij Hoonhorst) wordt de N35 verbreed: in beide richtingen komen twee rijstroken.

Van Zwolle tot Wijthmen gaat het om een verbreding van het huidige tracé; ter hoogte van Wijthmen wordt een nieuwe weg aangelegd dat bij de verkeerslichten aan de Koelmansstraat weer aansluit op de bestaande weg richting Heino.

Er komt een ongelijkvloerse aansluiting met op- en afritten. De fietstunnel ter hoogte van de Oudeweg (tussen Wijthmen en Zwolle) blijft behouden. Automobilisten kunnen de N35 straks alleen nog op en af bij de kruispunten met de Oldeneelallee en met de Koelmansstraat en bij de nieuwe ongelijkvloerse aansluiting. Het nieuwe tracé krijgt in zijn geheel geluidsarm asfalt. Op een aantal plekken zijn geluidsschermen gepland.

Wil je alvast over de nieuwe weg rijden? Dat kan in het virtual reality model op staging2.rijkswaterstaat.nl/n35 .

Wil je de plannen inzien? Dat kan op het Provinciehuis in Zwolle, gemeentehuis Zwolle, gemeentehuis Dalfsen en op het het ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.