Home / archiefcentraal / marit kampioen z2 en reserve kampioen z1

marit kampioen z2 en reserve kampioen z1

Ze reed een goede proef met als resultaat een 2e prijs met 61,5%.

Vervolgens kwam ze met haar andere pony Bo aan de start in de klasse Z2-DE. Dit is de hoogste klasse in de dressuur bij de pony’s en het niveau lag daarom erg hoog. Marit wist het hoofd koel te houden en zette een foutloze proef neer. Op deze manier wist ze de concurrentie voor te blijven en mocht ze zich Overijssels kampioen Z2-DE noemen. Ze behaalde een score van 65,1%. Door deze knappe prestatie heeft ze zich met beide pony’s weten te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen op 14 maart in Ermelo.

Marit heeft allebei haar pony’s zelf opgeleid. Ze heeft vanaf het basisniveau alle klassen doorlopen. Dit heeft ze gedaan onder begeleiding van Rineke Jansen en sinds enkele maanden ook van Marlies van Baalen. Dit is het laatste jaar dat ze bij de pony’s rijdt. Ze wordt dit jaar namelijk achttien en moet daarom na dit jaar de overstap maken naar de paarden.

Het is natuurlijk heel erg mooi om de laatste indoor kampioenschappen bij de pony’s zo af te sluiten. Ze mag deze zomer nog een keer deelnemen aan de outdoor kampioenschappen en ze zal zeker proberen om weer zo’n goed resultaat neer te zetten.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.