maikel kieftenbeld maar een rode kaart

Och, de scheidsrechter krijgt toch altijd gelijk”, blikte Maikel Kieftenbeld (Lemelerveld) zondag terug op zijn rode kaart in de met 3-1 verloren wedstrijd van zijn FC Groningen tegen Herenveen. Bij 0-2 gleed Kieftenbeld door op de doellijn, raakte uit evenwicht en stopte vervolgens een voorzet van Finnbogason met beide handen.

Direct rood en een penalty. Dat was zelfs de bevoordeelde coach Van Basten te veel. “De scheids doet daarmee de wedstrijd op slot.” Rood en een penalty of geel en een penalty. “Hoe je zo’n discussie voert?” vraagt Kieftenbeld uit Lemelerveld zich af. “Maakt helemaal niet uit. De scheidsrechter wint aan het eind.”

Je kunt die discussie ook volgens de spelregels voeren. Ook dan zou Kieftenbeld er af moeten, met direct rood. “Geel had me ook niet geholpen trouwens,” beseft de Lemelervelder. “Want ik had al een gele kaart op zak.” En eigenlijk hadden dat er toen al twee moeten zijn. Want Ziyech had ook al een klap aan de kop gehad van Kieftenbeld. TV-beelden zouden dat anders tot een zaak gemaakt hebben, met vrijwel zeker een rode kaart achteraf en een schorsing tot gevolg. Grote kans dat dat er nu niet meer van komt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.