Home / archiefcentraal / maak kennis met kandidaten pvda olst wijhe

maak kennis met kandidaten pvda olst wijhe

De PvdA Olst-Wijhe wil je kennis laten maken met de kandidaten voor de gemeenteraadverkiezingen van 19 maart 2014. Ze hebben daarom interviews gehouden met verschillende kandidaten op de lijst. In dit interview staat Simon Rademaker, nummer 7 op de lijst voor de aanstaande verkiezing, centraal. De partij stuurde ons de volgde tekst:

Wie is Simon Rademaker?

“Ik ben geboren in 1949 in Apeldoorn en ben via de nodige omzwervingen in de jaren zeventig in Olst terecht gekomen. Ik ben getrouwd met Liesbeth en wij hebben twee kinderen. Die zijn volwassen en allebei de deur al uit. Ik ben accountmanager bij Delta Lloyd. Althans tot eind dit jaar. Daarna hoop ik van mijn pensioen te genieten.

Waarom PvdA?

“Ik ben in het begin van de jaren zeventig lid geworden van de PvdA. En wel vanwege Joop den Uyl. Een ongelofelijke inspirator. De mensen waren in die tijd vóór of tégen Joop. Een tussenweg was er niet. Een prachtige tijd waar er nog echt op basis van argumenten werd gediscussieerd. Tegenwoordig is het toch allemaal wat vluchtiger en vliegen wij van hype naar hype. In de jaren tachtig/negentig heb ik namens de PvdA deel uitgemaakt van de gemeenteraad van de gemeente Olst. Ik ben onder ander een tijdje fractievoorzitter geweest. Er zijn twee redenen dat ik mij opnieuw beschikbaar heb gesteld voor de kandidatenlijst. Eerste reden is dat de gemeente voor enorme taken komt te staan. Daar is bestuurskracht voor nodig. Tweede reden is het nieuwe elan dat ik binnen de PvdA Olst – Wijhe bespeur. Wij hebben een kandidatenlijst met heel veel kwaliteit. Graag draag ik daar mijn steentje aan bij.

Wat houdt je buiten je werk en de politiek bezig Simon?

“Ik mag graag wandelen en ben veel te vinden in de omgeving van de IJsselinie tussen Olst en Deventer. Een mooi stukje Olst-Wijhe en dat niet alleen vanwege de historie. Het is er ook gewoon geweldig mooi. Daarnaast ben ik penningmeester van de stichting bibliotheek Olst-Wijhe. En dat is een behoorlijke klus. Wij moeten steeds meer doen voor steeds minder geld. Ik snap dat best, iedereen moet inleveren, maar het is als penningmeester wel steeds meer puzzelen om de zaak rond te krijgen”.

Grootste opgave voor de gemeente Olst-Wijhe?

“Op sociaal terrein ligt er een grote opgave. Denk aan het minimabeleid, denk aan de WMO en de Jeugdwet. En denk vooral ook aan de Participatiewet. Stukje bij beetje wordt de sociale werkvoorziening zoals wij die kennen afgebouwd. Dat betekent dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek moeten krijgen binnen het reguliere bedrijfsleven. Dat vraagt om een heel goed samenspel tussen de gemeente en datzelfde bedrijfsleven. Ook vind ik het belangrijk om jongeren vroeg in contact te brengen met onze bedrijven. Dit om een toekomstig tekort aan gekwalificeerd personeel te voorkomen”.

Lees ook

College Olst-Wijhe wil OZB omhoog met 5 procent

Door extra middelen vanuit Rijk en gesprekken met inwoners jaarlijkse bezuinigingen acht ton lager OLST/WIJHE …

Home / archiefcentraal / maak kennis met kandidaten pvda olst wijhe

maak kennis met kandidaten pvda olst wijhe

De PvdA Olst-Wijhe wil je kennis laten maken met de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Ze hebben daarom interviews gehouden met verschillende kandidaten op de lijst. In dit interview staat Marcel Kluin, nummer 8 op de lijst voor de aanstaande verkiezing, centraal. De partij stuurde ons de volgde tekst:

Wie is Marcel Kluin?

“Ik ben van 1968 en van oorsprong een Groninger. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Vanaf het begin van deze eeuw woon ik in Wijhe. Ik ben daar terechtgekomen vanwege mijn werk. Van 2002 tot eind 2013 was ik commandant van de brandweer Olst-Wijhe. Na de regionalisatie werk ik van af 1 januari 2014 bij de Veiligheidsregio IJsselland in Zwolle

Waarom PvdA?

“Ik kom nog wel eens in het Oostblok. En als ik zie hoe de mensen daar leven, wonen en werken dan mogen wij hier onze handen dichtknijpen. Ieder bezoek aan Oost Europa drukt mij met de neus op de feiten, leert mij dat wij het hier zo slecht nog niet hebben. Daar moeten wij zuinig op zijn. Ons land kent op dit moment te veel polarisatie en te weinig solidariteit. Aan die tendens wil ik mét de PvdA wat doen. Bijvoorbeeld door mij sterk te maken voor een rechtvaardig minimabeleid en voor een goede uitvoering van de vele zorgtaken die op ons als gemeente afkomen”.

Wat houdt je buiten je werk en de politiek bezig Marcel?

“Ik heb lang als professional in een vrijwilligersorganisatie gewerkt, want dat is de brandweer in Olst-Wijhe. De brandweer is daardoor meer dan mijn werk geworden. Het is ook mijn hobby en mijn passie. Vandaar ook de foto bij de brandweerkazerne in Welsum. In die nieuwe kazerne komt alles bij elkaar. Er zijn kleedkamers voor de sport, vergadermogelijkheden voor het verenigingsleven. Aan dit alles heb ik een bescheiden steentje mogen bijdragen en daar ben ik razend trots op. Iedere cent is hier goed besteed”.

En buiten de brandweer?

“Ik heb vroeger altijd gekorfbald en ben binnen die sport ook actief geweest als jeugdleider, trainer en scheidsrechter. Tegenwoordig ben ik echter meer op en om het voetbalveld te vinden. Vorig seizoen ben ik leider geweest bij Wijhe ’92 F7. Geweldig om te doen en mooi om te zien hoe je vrijwilligers samen echt iets stand kunt brengen.

Grootste opgave voor de gemeente Olst-Wijhe?

“Olst-Wijhe kent goede voorzieningen. Denk aan het Holstohus, het Infocentrum op Den Nul, het SPOC en aan onze buurthuizen bijvoorbeeld in Welsum. Daarmee onderscheiden wij ons echt van andere gemeenten. En dat is overigens beslist niet de verdienste van de gemeente alleen. De samenleving heeft daar minstens net zo hard aan getrokken. Grote opgave voor de komende periode is om al deze prachtige voorzieningen in de benen te houden. Ook dat moeten wij met elkaar doen. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij”.

Lees ook

College Olst-Wijhe wil OZB omhoog met 5 procent

Door extra middelen vanuit Rijk en gesprekken met inwoners jaarlijkse bezuinigingen acht ton lager OLST/WIJHE …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.