let it beatles wint wraak in bomvolle gouv

Fresh heeft zaterdag de tweede editie van De Wraak van Salland afgetrapt. Café Gouv was al om 21.00 uur knap vol om de nummers van de Sallandse coverband te horen. Heavy Metal Thunder was een te horen versregel uit Born to be wild van Steppenwolf. Let it Beatles sloot af. En won de eerste voorronde.

Maar heavy metal van de jaren zeventig, dat is niks bij wat Magnetic Spacemen uit Tuk (Steenwijk) om 22.00 uur de Gouv in slingerde. More heavy dan dat kan niet. Tegen die tijd was de Gouverneur tot de laatste sta-plek volgepakt.

De Wraak van Salland is een bandbattle die door Salland overal stof doet opwaaien, maar ook op iedere avond zelf zit het tempo er strak in. Ieder uur een band, met steeds niet meer dan een kwartiertje pauze. Fake ID uit Dalfsen stond om 23.00 uur op de planken. Met eigen werk. Reggae, ska en punk. En onmeunig veel energie. Let it Beatles sloot om 00.00 uur af. De coverband brengt alleen Beatlemuziek en daar zijn de Raalter bandleden machtig goed in.

De Wraak werkt hetzelfde als twee jaar geleden bij de geboorte van de bandbattle. Publiek wijst in de voorrondes een winnaar aan voor de halve finale. In die halve finale is er een professionele jury. Let it Beatles ging terecht met de eerste prijs naar huis en won een prijzenpakket samengesteld door Hans Groen.

Maar wie gaat er door als beste tweede? Vanaf maandag zo ongeveer komen clips van de andere drie bands op de sites van De Wraak van Salland en Salland Centraal. Wie van de drie de meeste you tube kliks krijgt, die staat ook in de finale. Stemmen duurt steeds een week, tot aan de volgende Wraak, dan wordt de eindstand opgemaakt.

De uiteindelijke winnaar van de Wraak krijgen podiumplaatsen bij Pedro Pico Pop in Raalte, Stone Rock in Dalfsen en Stöppelhaene. Samen met Salland Centraal zijn daarmee ook de partijen genoemd die De Wraak mogelijk maken.

De Wraak stuift door. Komende zaterdag (8 februari) wordt de tweede voorronde gespeeld in café De Oranjerie in Wijhe. De bands the Great Boo, the City Killers, the Shelters en Bad Shoes staan op het programma vanaf 20.30u. Als je die bands al vast wilt bekijken, ga dan ook naar de site van De Wraak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.