kwiek speelt goed maar ligt toch uit de beker

Het team van Arthur Langendijk begon goed aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat de dames wat wouden laten zien aan het publiek na de nederlaag tegen Nieuw Heeten. Door goed werk van de keeper van Quintus en worpen van Kwiek die op de paal en lat kwamen was het eigenlijk een wonder dat Kwiek niet meer dan 1 doelpunt voorstond in de eerste 5 minuten. Kwiek speelde eerst 10 minuten van de wedstrijd heel scherp en stond verdedigend en aanvallend goed.

nadien kwam Quintus beter in haar spel en ging het tempo bij hun ook omhoog, mede door snelle uitbraken kwamen de dames op 4-8 voorsprong in de achtste minuut. De dames van Quintus konden deze voorsprong vasthouden tot aan het eind van de eerste helft. Ruststand 19-13. Bij Kwiek stak keepster Lynn Kosterink in een uitstekende vorm en hield veel ballen tegen.

In het begin van de 2e helft begon Klink Nijland Kwiek weer sterk uit de startblokken. Verdedigend stond het goed bij het team uit Raalte, maar werden de kansen de eerste 6 minuten niet benut. Vanaf toen ging het lopen en kwam de dames op wilskracht terug tot 12-13. Net dat het leek dat Kwiek kon gaan doordrukken kreeg Quintus een 7 meter worp en kreeg Marieke Brinkhuis een 2 minuten straf. Een zware straf, want het was geen zware overtreding. Mede door foute passes aan de kant van Kwiek en snelle uitbraken van Quintus kwam quintus weer op 4 doelpunten voorsprong en was al het werk voor niets. Het team van Arthur Langendijk kon weer opnieuw beginnen en kon dat ook weer opnieuw opbrengen. De dames kwamen nog terug tot 18-20, maar konden helaas het niveau niet vasthouden. Quintus liep weer uit tot 5 doelpunen verschil en was dit van plan niet meer uit handen te geven, Klink Nijland probeerde nog van alles, maar konden het niet meer bolwerken. Eindstand 22-28.

Kwiek kon met opgeheven hoofd het veld verlaten en heeft weer vertrouwen opgedaan richting de competitiewedstrijd tegen Borhave

Doelpuntenmakers Kwiek:

Lisa Oosterwijk 6, Aemy Visser 4, Marieke Brinkhuis 3, Loes Oortwijn 3, Rossane Blankhost 2, Hanne van Rossum 2, Nicole Hemmink 2

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.