knappe overwinning eagles op az

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond een knappe, maar vooral belangrijke overwinning geboekt op AZ. In Deventer werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Foeke Booy.

Go Ahead Eagles was nagenoeg de hele de wedstrijd de betere. De bezoekers uit Alkmaar verschenen slap aan de aftrap en wisten weinig tot geen kansen te creëren. De thuisploeg kwam in de 35e minuut op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Doke Schmidt. Hij werkte de bal van afstand via de paal achter doelman Esteban.

In de tweede helft begon AZ iets te beter te voetballen en dat leverde een aantal kleine kansjes op. Maar het was wederom vooral Go Ahead Eagles dat het initiatief toonde en de betere kansen kreeg. Invaller Antonia besliste in de 86e minuut de wedstrijd door in de counter de 2-0 te maken. De aanvaller werkte de bal in het lege doel, alhoewel Gudmundsson de bal nog wel aanraakte.

In de blessuretijd deed AZ toch nog iets terug. Beerens schoot op doel en de bal veranderde via een speler van Go Ahead Eagles van richting. Doelman Andersen was kansloos en het bleef bij 2-1.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.