kleine scholen behouden toch toeslag

Op basis van een eerder uitgesproken advies van de Onderwijsraad zouden de kleine scholen in de toekomst geen toeslag meer krijgen. Dit zou dan leiden tot gedwongen fusies of het verdwijnen van de kleine scholen. Onder kleine scholen worden scholen met minder dan 145 leerlingen verstaan. In Salland halen nogal wat scholen de grens van honderd leerlingen nog niet eens. Zo zijn er vijf in de gemeente Raalte die hieronder duiken, zes in Olst-Wijhe, twee in Zwolle en vier in Deventer.

Staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, was van plan het geld van de toeslagen die werden ingehouden op de kleine scholen, te gebruiken voor het stimuleren van samenwerking en fusies.

Overigens raken scholen die vrijwillig sluiten door bijvoorbeeld onderdeel te worden van een andere school hun toeslag niet kwijt. Deze mag dan worden gebruikt voor de eigen scholengroep of voor de regio waartoe de school behoort. Zo vertelde Arie Slob, fractieleider van de ChristenUnie, tegen het Radio 1 Journaal.

Wil je weten welke scholen in de regio minder dan honderd leerlingen hebben? Klik dan hier .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.