kinderopvang pinkeltje is groene kinderopvang

Stichting Groen Cement wil bijdragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen die de kans krijgt liefde voor de natuur te ontwikkelen. Spelenderwijs leren kinderen ontdekken hoe zij zélf goed voor de natuur kunnen zorgen en dragen dat als vanzelfsprekend over aan volgende generaties”. Hoewel kinderdagverblijf Pinkeltje al jaren werkt aan een kinderdagverblijf dat zich onderscheidt door dagelijks met de kinderen in de natuur te spelen, wilden ze dit graag bevestigd hebben door deze stichting. Donderdag 30 januari was het zover, Pinkeltje kreeg bezoek van drie mensen van Stichting Groen Cement om te controleren of ze aan de 27 kenmerken van Groen Cement voldeden. Voorafgaand aan dit bezoek was het pedagogisch beleidsplan van Pinkeltje al goedgekeurd. De stichting was erg enthousiast over de grote buitenruimte waar onder andere een speelstrand is waar de kinderen met zand en water kunnen spelen die ze zelf uit de grond pompen. De kinderen van Pinkeltje geven dagelijks de dieren van de kinderboerderij te eten en leren al van jongst af aan om de konijnen en geiten te aaien. De keuringsdienst was ook erg te spreken over de unieke buitenactiviteiten die bij Pinkeltje gedaan worden. ’Ze hebben ons het Certificaat overhandigd en we mogen het logo van Groen Cement aan de gevel bevestigen. We mogen ons nu echt Groene Kinderopvang noemen, we zijn hier heel blij mee!’ vertelde Wilma Strik, eigenaresse van Pinkeltje.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.