kennismakingscursus bijenhouden bij st imelda

Sallandse Bijenvereniging Sint Imelda start 25 maart weer met een Kennismakingscursus Bijenhouden. Belangstellenden krijgen in 2 avonden uitgelegd hoe een bijenvolk zich van nature gedraagt en hoe een imker daar mee om kan gaan. Daarna volgt een praktijkmiddag waarin daadwerkelijk in een bijenkast wordt gekeken hoe 50.000 bijen hun werk doen. De Kennismakingcursus wordt gegeven op 25 maart en 1 april vanaf 19.30 uur bij wijngaard De Landman in Raalte, de praktijkmiddag is op zaterdag 5 april.

Voor diegenen die daadwerkelijk bijen willen gaan houden houdt St Imelda aansluitend de Basiscursus Bijenhouden. Deze cursus leidt je op tot volwaardig imker, na het volgen van deze cursus ben je in staat om zelfstandig voor uw bijen te zorgen. Het is een praktische cursus waarin je onder begeleiding van een ervaren imker al doende leert hoe een imker met zijn bijen omgaat. Je oefent je vaardigheden in je eerste eigen bijenvolkje dat bij de kosten van de cursus is inbegrepen. In het najaar volgen theoretische lessen waarin de opgedane kennis wordt onderbouwd en uitgebreid. De cursus wordt afgesloten met een diploma. Het praktijkgedeelte van de cursus wordt gegeven in de nieuwe bijenstal De Raarhoek van St. Imelda, imkers die thuis geen plek hebben voor hun bijen kunnen na de cursus daar hun volken plaatsen.

Voor diegenen die geen bijen willen houden maar toch het wel en wee van de bijen in Salland willen ondersteunen, kent St Imelda de mogelijkheid om donateur te worden. Voor 10 euro per jaar ondersteun je onze activiteiten op het gebied van voorlichting, bevordering van de groene leefomgeving en promotie van de bijen.

Meer informatie over de cursussen of het donateurschap op staging2.imkersraalte.nl of mail naar kuikrg@hetnet.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.