huis sokkestoppers prins versierd

Het is gebruikelijk om aan de vooravond van carnaval het huis van de prins te versieren. Bij de Sökkestoppers is dat een taak voor de technische commissie, zij hangen de woensdag voorafgaand aan carnaval de versiering op. Ook de woning van de Graaf van de Canadastraat tot de Ganzepan zijn prinselijk versierd. Morgen barst in het Knarrenhok het feest pas echt los.

Om 19.00 uur wordt het Verzorgingstehuis Het Wooldhuis omgedoopt tot Knarrenhonk. Het ouderencarnaval is bedoeld voor alle bewoners van het woonzorgcentrum, maar uiteraard zijn ook alle oudere inwoners van het dorp van harte welkom om deze avond bij te wonen. Op zaterdag om 14.00 uur gaat de grote carnavalsoptocht van het Stoppersgat van start en aansluitend Jeugdcarnaval en Sökkestoppersbal in Residentie Oortwijn.

Op zondag start om 16.00 Kleintje Carnaval dat tot sluitingstijd, 01.00 uur, zal doorgaan. Een dag later staat het Bouwersbal op het programma. De wagenbouwers worden deze dag in de watten gelegd. Dinsdag 3 maart is een drukke dag voor Sökkestoppers en Gaägies. In de ochtend is er het bezoek aan de basisscholen in Heino en Lierderholthuis.

De Sökkestoppers begeleiden met de Gaägies Prinsenwagen alle kinderen van de Sint Nicolaas School uit Lierderholthuis naar hun tijdelijke nieuwe onderkomen van de oude basisschool De Gouden Emmer. En ’s middags vanaf 14.30 uur is er het Groot Kindercarnaval. Carnaval 2014 wordt in het Stoppersgat afgesloten met de traditionele Dweilavond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.