hospice fair brengt 7500 euro op

De Hospice Fair Salland heeft zondag 9 februari in totaal 7500 euro opgebracht. Dat heeft Stichting De Cirkel bekendgemaakt. De opbrengst komt ten goede aan de nieuwbouw van het hospice aan de Monumentstraat in Raalte. Met dit bedrag is de stichting over de drempel van twee ton aan donaties en toezeggingen.

De fair in De Leeren Lampe trok zondag tussen de 2500 en 3000 bezoekers. Ze struinden langs meer dan vijftig kramen, variërend van streekproducten, kunst, creativiteit, massage tot proeverij. Ook was een complete kapsalon ingericht. De standhouders stonden hun opbrengsten of een deel daarvan af aan het hospice. Ook konden bezoekers een vrije gift doen. Daarvan is volop gebruikgemaakt.

De Cirkel is zeer tevreden met de opbrengst. “Salland loopt warm voor het hospice”, concludeert Elise Venemans, bestuurslid en voorzitter van de activiteitencommissie van De Cirkel. “De fair heeft ons niet alleen een geldelijke bijdrage opgeleverd, maar stelde ons ook in de gelegenheid om het belang van nieuwbouw van het hospice toe te lichten. Het draagvlak is verder verbreed.”

De Hospice Fair Salland is een van de vele evenementen in het kader van ‘Salland in actie voor het Hospice’. Ook zijn concerten, veilingen enz. gehouden, waarvan de opbrengst bestemd is voor nieuwbouw van het hospice. “Ook dit jaar komt Salland in actie, met activiteiten voor oud en jong”, weet Elise.

Zo krijgt de badeendenrace die Lionsclub Raalte vorig jaar hield in het Overijssels kanaal dit jaar een vervolg. Elise moedigt dat aan. “We nodigen iedereen uit die goede ideeën heeft of wil meedenken zich bij ons te melden. Elke bijdrage is nog steeds van harte welkom. En als we zo doorgaan, kan begin 2015 de nieuwbouw van start gaan.”

Wie vragen over het hospice heeft, kan een e-mail sturen aan r.martens@decirkelraalte.nl. Wie een financiële bijdrage wil doen, kan het bedrag overmaken op bankrekeningnummer 3708.23.249, t.n.v. Stichting De Cirkel (Iban: NL78RABO0370823249).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.