Home / archiefcentraal / hekking bijna overgenomen door zuivelhoeve

hekking bijna overgenomen door zuivelhoeve

De Zuivelhoeve is dichtbij een overname van Hekking Kaas. Gesprekken over de overname van de voormalige biologische kaasmaker zijn in een vergevorderd staduim. De curator Ernest Claassen wil op dit moment nog niet bevestigen of ontkennen dat het om de Zuivelhoeve gaat. Daarmee is het redelijk zeker dat het bedrijf uit Twekkelo Hekking over gaat nemen.

“Op dit moment zijn we alles op papier aan het zetten en de betaling moet nog plaatsvinden. De overname is nog niet definitief maar zeker heel dichtbij. Ik verwacht dat de zaak aan het eind van de dag rond is”, aldus Claassen. “Het is dan aan het bedrijf zelf om dit nieuws naar buiten te brengen.” De Zuivelhoeve was niet bereikbaar voor commentaar.

Hekking kaas kwam in december in de problemen toen bij een controle bleek dat ze biologische en reguliere geitenmelk met elkaar hadden gemengd, daarnaast zaten er nitraten in het conserveringsmiddel. Beide zijn niet toegestaan bij het maken van biologische kaas. Skal trok daarop het bio-certificaat in. Hekking is op 29 januari failliet verklaard, nadat het bedrijf zelf faillissement had aangevraagd.

Lees ook

Bestuursleden Stichting Ouderenwerk Heino nemen afscheid

HEINO – Stichting Ouderenwerk Heino heeft tijdens de laatste vergadering van het afgelopen jaar, afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.