heino na herindeling bij deventer of zwolle

Bij een onverhoopte gemeentelijke herindeling moet er een referendum in Heino komen over de keuze Zwolle of Deventer. Dat wil de politieke partij Lokaal Alternatief. Het is zelfs een speerpunt in het verkiezingsprogramma van de partij. Deze week is het de poll op onze website.

“De huidige regering wilde aanvankelijk streven naar gemeenten van minimaal 100.000 inwoners. Dit is later door minister Plasterk weliswaar afgezwakt, maar blijft boven de markt zweven. Het onderwerp is weer actueel geworden doordat partijleider van D66 Pechtold op het partijcongres eveneens onderstreepte dat grotere gemeenten wenselijk zijn. Dit in verband met noodzakelijke samenwerking om zo de toegenomen taken te goed te kunnen vervullen,” stelt lijsttrekker Den Daas.

“Lokaal Alternatief is geen voorstander van bestuurlijke opschaling. Burger komt verder van het lokale openbaar bestuur te staan. Bovendien, de vorige bestuurlijke fusie is in Heino nog steeds niet verwerkt.”

“Raalte en Deventer werken op ambtelijk niveau al héél nauw samen. Dus bij een opgelegde fusie ligt een fusie met Deventer al snel voor de hand. Wij denken dat dit niet in het belang van de inwoners van de voormalige gemeente Heino is. Als bestuurlijke fusie toch nog afgedwongen wordt, zijn wij dan ook voor een fusie met Zwolle. Aangezien wie niet zeker weten of deze opvatting in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op een breed draagvlak kan rekenen willen we dit middels een referendum checken,” aldus Egbert Den Daas.

Deze week kun je op onze site stemmen of de voormalige gemeente Heino bij een herindeling bij Deventer of Zwolle moet komen.

Afgelopen week vroegen we bezoekers van onze site te stemmen op een stelling over de Cito-toets. Tweederde van de stemmers vindt het belang van de toets te groot. De uitslag van de poll van afgelopen week:

Het belang van de CITO-toets is te groot

67% Eens

33% Oneens

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.