Home / archiefcentraal / hans nijboer wordt assistent bij rohda 1

hans nijboer wordt assistent bij rohda 1

Hans Nijboer wordt komend seizoen de assistent-trainer van het eerste elftal van Rohda Raalte. Dat meldt Deventer Voetbal. Nijboer, trainer van vierdeklasser Diepenveen, sprak afgelopen week met Gerard Marsman om de functie vorm te geven. De Raaltenaar gaat samen met trainer Kick Maatman de trainingen verzorgen, maar zal ook aan het roer staan van Rohda Raalte A1.

Nijboer is één van de bekendste personen binnen de voetbalclub. Hij begon als trainer bij Rohda toen hij zelf nog A-speler was. Tot eind 2007 heeft hij die functie op meerdere fronten en op meerdere niveaus bekleed. Zo was hij een jaar of 30 geleden betrokken bij een eerste aanzet tot een trainingsplan voor Rohda. Als hoofd opleidingen had hij veel invloed op de totstandkoming van het huidige technische beleidsplan. En hij was één van de drijfveren achter het binnenhalen van de ‘Rinus Michels Award’, de onderscheiding waarmee Rohda in 2004 uitgeroepen werd als amateurvereniging met de beste jeugdopleiding. In 2007 nam hij afscheid van de club na een ‘verschil in inzicht’ met het bestuur.

‘Mister Rohda’, in het dagelijks leven leerkracht op basisschool De Rietkraag, had eerder al laten weten de A1 te gaan coachen. Daar komt het assistent-trainerschap nu dus bij.

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.