hans nijboer wordt assistent bij rohda 1

Hans Nijboer wordt komend seizoen de assistent-trainer van het eerste elftal van Rohda Raalte. Dat meldt Deventer Voetbal. Nijboer, trainer van vierdeklasser Diepenveen, sprak afgelopen week met Gerard Marsman om de functie vorm te geven. De Raaltenaar gaat samen met trainer Kick Maatman de trainingen verzorgen, maar zal ook aan het roer staan van Rohda Raalte A1.

Nijboer is één van de bekendste personen binnen de voetbalclub. Hij begon als trainer bij Rohda toen hij zelf nog A-speler was. Tot eind 2007 heeft hij die functie op meerdere fronten en op meerdere niveaus bekleed. Zo was hij een jaar of 30 geleden betrokken bij een eerste aanzet tot een trainingsplan voor Rohda. Als hoofd opleidingen had hij veel invloed op de totstandkoming van het huidige technische beleidsplan. En hij was één van de drijfveren achter het binnenhalen van de ‘Rinus Michels Award’, de onderscheiding waarmee Rohda in 2004 uitgeroepen werd als amateurvereniging met de beste jeugdopleiding. In 2007 nam hij afscheid van de club na een ‘verschil in inzicht’ met het bestuur.

‘Mister Rohda’, in het dagelijks leven leerkracht op basisschool De Rietkraag, had eerder al laten weten de A1 te gaan coachen. Daar komt het assistent-trainerschap nu dus bij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.