groen links voelt zich gepasseerd

“Werkgevers laten Groen Links liggen,” stelt Mulders. “Groen Links staat niet in het rijtje politieke partijen genoemd, terwijl we toch zulke verfrissende ideeën hebben. De Raalter ondernemers- en winkeliersvereniging en blijkbaar ook de kring Raalte Werkgevers zijn, denkt Groen Links, niet geïnteresseerd in nieuwe politieke geluiden.”

“Raalter ondernemers laten kansen voor duurzaam ondernemen liggen en gaan er op deze manier de komende 4 jaar ook weer niet mee aan de slag. Ook in het politiek manifest dat de Kring Raalter Werkgevers heeft uitgegeven wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen wel genoemd. Maar wat gaan de ondernemers zelf doen? Dat de politiek duurzaamheid moet ondersteunen is leuk, maar er staat nergens dat werkgevers er ook wat mee willen gaan doen,” aldus Mulders.

“Maatschappelijk verantwoorde ondernemers blijken het ook in moeilijke economische tijden goed te doen. Dat is internationaal bewezen, landelijk een trend en in Salland nog niet geland. In Raalte is genoeg ruimte gemaakt voor het Raalter Bedrijfsleven. De Zegge is half leeg, paarden en schapen, kippen en eenden staan er nog steeds in de weide. Het kantorenpark langs de N35 blijft leeg. En de Raalter bevolking mag bijdragen aan de afschrijvingen op braak industrieterrein van de gemeente.

Tijd voor de Raalter werkgevers, ondernemers en winkeliers om aan de Raalte bevolking te laten zien dat ze hard op weg zijn naar een duurzamer ondernemersklimaat dat lokaal werkgelegenheid oplevert en oog heeft voor verspilling waar je volgende generaties niet mee op wil zadelen,” stelt de lijsttrekker van Groen Links.

“Ook als Groen Links niet wordt uitgenodigd voor een politiek café zal het ook bij ondernemers duurzaamheid blijven agenderen. Participeren in duurzaam ondernemen kun je zelf. Gewoon beginnen,” aldus Mulders.

Overigens heeft Groen Links niet bij de organisatie van het politiek café gevraagd of ze deel mogen nemen. Mulder: “We gaan er gewoon naar toe omdat we benieuwd zijn naar het debat en zien dan wel of we iets kunnen bijdragen. We hebben niet nagevraagd of Groen Links mee mag doen. Groen Links is niet de organisator, maar het is kenmerkend dat er politieke oogkleppen op de KRW zitten. Blijkbaar heeft het ROV ook oogkleppen want zij sturen het zo door naar hun leden. Of je nodigt alle politiek partijen uit of niet. De ouderenbond was ook laat met ons uitnodigen maar die hebben dat keurig opgelost door te bellen en alsnog Groen Links toe te voegen. Natuurlijk mag ik mee debatteren omdat ik lid van het ROV ben. Of ik als Groen Links aan het woord kom merk ik vanzelf wel.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.