geen verkiezingsborden in centrum heino

Er komen verkiezingen aan, dus er staan verkiezingsborden in alle dorpskernen. Op die borden mogen politieke partijen hun posters plakken, om zo kiezers te overtuigen hun stem op hen uit te brengen. Dit jaar mist echter een verkiezingsbord: Die in het centrum van Heino.

Dat gemis was voor Egbert den Daas reden om in de pen te klimmen. Waarom staat het bord er niet meer? Hij schreef een brief aan het College van B&W van Raalte.

“Sinds mensenheugenis staat er inde aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen een verkiezingsbord in het centrum van Heino. Pal voor de Hervormde kerk. Deze plek is hiervoor uitermate geschikt en staat borg voor veel aandacht. Helaas is er deze keer gekozen voor een andere plek namelijk in het plantsoen invalsweg Raalterdwarsweg. Deze plek is mijn inziens veel minder geschikt,” stelt Den Daas.

Den Daas deed daarom navraag bij de gemeente. “Mij is mondeling medegedeeld dat onder andere voor de plek aan de invalsweg Raalterdwarsweg gekozen is, omdat het kerkbestuur van de Hervormde Kerk (PKN) de plaatsing van het bord op hun grond minder prettig vond. Ik heb hierover navraag gedaan en mij is door het kerkbestuur verzekerd dat zij geen enkel bezwaar hebben geuit. Sterker nog, men vindt het vervelend dat genoemd argument naar voren gebracht is.”

Daarom wil Den Daas graag weten waarom de schuld in de schoenen van het kerkbestuur is geschoven. “Eveneens wil ik weten waarom het bord niet in het centrum geplaatst is.” Tenslotte verzoekt Den Daas de gemeente het bord alsnog in het centrum van Heino te plaatsen.

“Het zou nog beter zijn als u een naast het bord aan de de invalsweg Raalterdwarsweg een bord in het centrum zou plaatsen. Eén bord in Heino lijkt mij wat aan de magere kant gelet op de borden elders in de gemeente,” stelt Den Daas.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.