Home / archiefcentraal / gebruik meevallers om riooltarieven te verlagen

gebruik meevallers om riooltarieven te verlagen

De gemeente Raalte gaat meevallers rondom beheer en onderhoud van rioleringswerkzaamheden vanaf nu gebruiken om de tarieven te verlagen in plaats van de reserve op te laten lopen. Die toezegging kreeg de VVD-fractie tijdens de laatste raadsvergadering bij het bespreken van het nieuwe gemeentelijk rioleringsplan. In dat plan is vastgelegd welke werkzaamheden de komende 10 jaren aan het riool moeten gebeuren en wat dat gaat kosten.

De VVD bepleitte met succes dat financiële meevallers, die ontstaan door bijvoorbeeld aanbestedingsvoordelen, voortaan gebruikt worden om de tarieven te verlagen. Onlangs bleek na uitzoekwerk van de VVD dat er ruim twee miljoen euro méér in de reserve voor riolering zat dan wat er nodig was. “Dat is geld wat door de inwoners van Raalte moet worden opgebracht! Daar moeten we ons voortdurend bewust van zijn en proberen te voorkomen”, aldus Alexander Kreule namens de VVD.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.