fietslichten van levensbelang

De gemeente Raalte is begonnen met de Fietslicht-campagne ‘ik wil je zien’. Samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland willen ze ervoor zorgen dat, met name jongeren tussen 13 en 24 jaar, het belang van werkende fietsverlichting inzien. De actie begon met een pitstraat op het stationplein in Raalte, waar fietsen werden nagekeken.

Twintig procent van de fietsslachtoffers in Nederland is het gevolg van ongevallen in het donker. Vaak hebben jongeren wel fietsverlichting en reflectoren, maar gebruiken ze die niet, terwijl jongeren in deze leeftijdscategorie vooral slachtoffer zijn van dit soort ongelukken.

Alle jongeren zijn wel bewust van de het belang van goede fietsverlichting, maar toch rijden ze zonder licht. Vaak ontdekken jongeren pas hoe slecht ze te zien zijn in het donker, zonder verlichting, als ze zelf gaan autorijden op hun achttiende. Dan schrikken ze van het (te) laat opmerken van fietsers zonder licht.

De nieuwe campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland met de slogan ‘Ik wil je zien’ moet ervoor zorgen dat iedereen met licht gaat fietsen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.