explosieve wandeling in raalter woold

[I]Roalter Wind blikt vooruit op reünie Havo/VWO Carmel College Salland [/I]

We treffen een grijsbruin geschilderde houten kist aan midden in natuurgebied Raalter Woold. Het lijkt op een legerkist met explosieven. Nadat de kist is geopend vinden we geen staven dynamiet maar een map met informatie over het natuurgebied en een ‘gastenboek’ waarin vele bezoekers al een boodschap achterlieten.

Ook de ‘gast’ van Roalter Wind blijkt al eerder een opmerking in dit gastenboek te hebben geschreven. Tijdens het wandelen praat hij honderduit over natuur, geschiedenis en scheikunde. Maar we hebben het vooral over zijn 30-jarige carrière als docent aan het Carmel College Salland, in zijn tijd nog het Florens Radewijns College.

Sterke verhalen over proefnemingen waarbij hij leerlingen in brand zette, plassen water liet exploderen en zijn collega’s tot wanhoop dreef. ‘Er is een hele klapper gevuld met klachten over mijn functioneren’, gniffelt hij terwijl hij ons attent maakt op het hoge geluid van een buizerd.

Na afloop van de excursie nemen we afscheid met de belofte elkaar weer te spreken tijdens de reünie van het Carmel College Salland op zaterdag 12 april in Raalte.

Erkend Afhaalpunt

Vanaf maandag 24 maart is Roalter Wind nummer 14 gratis af te halen bij de zogenaamde ‘erkende Roalter Wind Afhaalpunten’. Dan lees je ook met wie we hebben gewandeld in het Raalter Woold.

Inmiddels hebben al meer dan twintig ondernemers het predikaat ‘erkend Afhaalpunt Roalter Wind’ verworven. Een van de eerste gelukkigen was Willy Huiskes van restaurant De Bagatelle. ‘Dit jaar verlenen wij graag onze gastvrijheid aan Karin de Graaff om tijdens een diner een interessante Raaltenaar te interviewen voor het blad.’

Willy en Arno Huiskes zijn er van overtuigd dat hun gasten een exemplaar Roalter Wind op prijs stellen wanneer ze voldaan huiswaarts keren na een bezoek aan De Bagatelle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.