eagles houdt puntje over aan rommelig duel

Go Ahead Eagles heeft aan de ontmoeting met NEC een puntje overgehouden. De ploeg uit Deventer kwam in De Goffert al vroeg op achterstand, maar wist de stand na rust weer gelijk te trekken via een schitterende uithaal van Deniz Türüc.

NEC begon goed aan het duel. Al na vijf minuten wist de formatie uit Nijmegen via Michael Higdon op een 1-0 voorsprong te komen. De kopkrachtige spits werd compleet vrijgelaten bij een corner van de thuisploeg, en wist die ruimte goed te benutten. Hij knikte de bal hard langs gelegenheids-doelman Patrick ter Mate.

Na de voorsprong gaf NEC de regie uit handen. Het was Go Ahead Eagles dat het spel maakte en zo nu en dan enigszins acceptabel voetbal op de mat legde. NEC speelde een beroerde eerste helft. In de 14de minuut waren de Deventenaren dan ook heel dicht bij de gelijkmaker. Na een wat gelukkig steekballetje van Antonia stond Marnix Kolder één-op-één met NEC-doelman Johnsson. Maar de aanvoerder van Eagles prikte de bal met buitenkantje links net naast.

Het was een rommelige wedstrijd waarin een hoop fout ging aan beide kanten. De manier van fluiten van arbiter Kamphuis maakte het duel er niet veel beter op. De leidsman floot wat kinderachtig, waardoor Eagles overigens nog een flinke kans kreeg. NEC-verdediger Conboy had namelijk bliksemsnel zijn broekje gewisseld aan de zijlijn, maar mocht van de scheidsrechter het veld niet ongevraagd weer binnenlopen. Tijdens de man-meer-situatie brak Go Ahead Eagles gevaarlijk uit over de rechterflank via Antonia. Hij leverde een prima voorzet af op het hoofd van Falkenburg, maar Johnsson kon de harde kopstoot nog net overtikken.

NEC leed veel balverlies en de elf van Foeke Booy verdienden eigenlijk voor rust al de gelijkmaker. De bezoekers kregen nog wel een paar kansjes, maar er werd niet met scherp geschoten. NEC kreeg pas in de 40ste minuut weer een echte kans sinds de openingstreffer. Maar de scherpe voorzet vanaf de rechterkant kon worden weggekopt door Doke Schmidt.

Na een zeer tegenvallende eerste helft zochten beide ploegen met een 1-0 ruststand de kleedkamers op.

In de kleedkamer van de thuisploeg zal ongetwijfeld een donderspeech hebben geklonken van trainer Anton Janssen, want de Nijmegenaren kwamen sterk uit de startblokken tijdens het tweede bedrijf. Een minuutje na de aftrap was er een enorme kans op de 2-0. Een lage voorzet kon in eerste instantie net niet worden binnengegleden. De bal kwam daardoor voor de voeten van Jantscher, maar hij schoot de bal tegen de benen van Vriends, die goed stond opgesteld in de hoek van de goal.

Tien minuten later was het wederom NEC dat voor gevaar zorgde. Na een goede counter kwam de bal terecht bij Jantscher, maar hij schoof de bal naast het doel van Ter Mate. Ook Eagles kreeg weer wat kansjes. Antonia slingerde behendig langs twee verdedigers, maar zijn schot dat volgde miste kracht.

Een schot dat zeker geen kracht miste, was de knal van Hemlein. De vleugelaanvaller kreeg met zijn schot vanaf de rechterkant het publiek in De Goffert aan het juichen. Maar de bal verdween niet tussen de palen, zoals een deel van de NEC-aanhang dacht, maar in het zijnet.

Een minuutje later (’58) liet Deniz Türüc zien dat Hemlein niet de enige was met een flinke pegel in zijn been. De middenvelder van de rood-gelen werd het eindstation van een prima aanval en schoot de bal snoeihard, maar heel zuiver geplaatst in de linker bovenhoek. Met deze schitterende uithaal trok hij de stand weer gelijk.

In de slotfase was het NEC dat de betere kansen had. De thuisploeg verdiende geen overwinning, maar was daar nog wel redelijk dichtbij. Zo kreeg Rex in de 77ste minuut nog een behoorlijke kopkans nadat de bal via een afgeslagen voorzet boven de zestienmeter bleef hangen. De keeper van Eagles was uit zijn doel, maar Rex kreeg zijn hoofd te veel onder de bal waardoor deze hoog over ging.

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd was er nog een gevaarlijk moment voor de goal van de Deventenaren. Ter Mate liet een bal uit zijn handen glippen, maar de aanval van NEC was niet alert genoeg. Zo kon de keeper de bal alsnog klemvast pakken en daarmee het punt veiligstellen.

Al met al was het een zeer matig duel. Eagles verzuimde vooral in de eerste helft het betere spel om te zetten naar doelpunten, maar mag gezien de slotfase ook weer niet al veel klagen. De ploeg uit Deventer houdt door het gelijke spel NEC op vier punten achterstand.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.