dubbel gevoel blijft na race smeekens

Ze wist dat Jan van tevoren vooral zin had om te rijden. Toch wil ze niet voor hem praten. “Ik kan verder niet vertellen hoe hij de race beleefd heeft. Ik weet wel dat die jongens er gewoon zoveel zin in hebben. Ze willen de beste race rijden die ze kunnen. Het resultaat telt op dat moment niet, het gevoel wel. Michel heeft ook een geweldige race gereden. Toch blijft het dubbel door die verwarring.”

Het succes van de Nederlandse schaatsers gaat niet onopgemerkt voorbij in Sotsji. “Vooral in het Holland Huis en in de Adler Arena is erg veel sfeer. Dat is geweldig om mee te maken. Daarnaast word je door buitenlanders gefeliciteerd met het succes als ze merken dat je Nederlands bent. Of ze steken hun duim op als je langsloopt”, zegt Anne. “Het is ook echt een feest om in Sotsji rond te lopen. Alles is heel modern en zo mooi opgezet. Daarnaast waren we daar met het hele gezin en veel bekenden.”

Het was nog even onduidelijk of er een huldiging zou komen in Raalte, maar de knoop is inmiddels doorgehakt. Anna vindt het een heel leuk idee. “We zijn vanochtend naar het gemeentehuis geweest om erover te praten en nu is besloten dat de huldiging voor Jan op 26 februari is. Het lijkt me leuk voor de inwoners van Raalte dat ze dit mee kunnen maken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.