dia avond historische kring dalfsen weer succes

Vervolgens ging het verder met het behandelen van enkele boeken er werd o.a een stukje voorgelezen in het dialect uit het boekje Varse gruunte door Jan Sibelt.

Heel, heel stil werd het in de zaal toen het boek “Annie” werd behandeld, want wat weinig mensen weten, was dat in 1938 een jonge huisarts zich vestigde in Dalfsen n.l. Dr Otten met zijn vrouw Annie. Nog maar net getrouwd en volop genietend van hun prille geluk, hier kwam al snel weer een einde aan want de arts verongelukte 3 maanden later op een spoorweg overgang in Berkum. Annie zijn vrouw, toen net zwanger, keerde terug naar Rotterdam waar zoon Daniël werd geboren. De oorlog brak uit, Annie van Joodse afkomst, moest onderduiken, werd verraden, opgepakt en vervolgens via Westerbork afgevoerd naar Bergen- Belsen, waar ze in 1944 overleed. Het heeft zoon Daniël via de brieven van zijn moeder, (correspondentie met een vriendin) er toe gebracht hierover een boek te schrijven. Bijzonder was het dat deze Annie in dezelfde trein zat als Anne Frank tijdens hun laatste reis naar Bergen-Belsen.

Na de pauze werden dia’s getoond van o.a. Dhr Mannes van Leusen, Jan Berends en enkele privé collectie’s. Ook oude schoolplaten gevonden op een schoolzolder in Hoonhorst zorgde voor veel verhalen over vroeger.

Het was met recht “Dalfsen: mensen, dorp en platteland” kris-kras door de tijd, een fijne avond met dank aan meester verteller Dhr, Ab. Goutbeek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.