den daas wil opheldering situatie luttenberg

De aanwezigheid van een zeecontainer en de aanplant van duizenden rododendrons zijn voor Egbert den Daas van Lokaal Alternatief aanleiding voor een brief met vragen aan het college van B&W.

“Tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst medio januari heb ik met een medewerker van Natuur en Milieu Overijssel gesproken over een illegale situatie in een natuurgebied in de gemeente Raalte (De Luttenberg). Het gaat om een aanplant van duizenden rododendrons in een gebied met de bestemming ‘Natuur’ en het ingraven van een grote zeecontainer op genoemde locatie.”

“Uit onderzoek op de genoemde plek blijkt dat de container inmiddels verdwenen is. Het plaatsen van de container heeft er echter wel toe geleid dat in het natuurgebied flink is gegraven in de oude (bos)bodem. Daarmee is deze flink beschadigd. Graag wil ik weten of dit zonder vergunning mag,” schrijft Den Daas.

“De aanplant van de rododendrons en het ingraven van de zeecontainer zijn naar mijn mening in strijd met het bestemmingsplan. Bovendien ben ik ook van mening dat deze nieuwe aanplant van duizenden rododendrons niet bijdraagt aan ‘behoud, herstel en ontwikkeling van natuur- en landschapswaarden en bos’. Het heeft er alle schijn van dat hier sprake is van een rododendronkwekerij. Graag wil ik weten of hiervan sprake is en of dit zonder vergunning mag.”

Een medewerker van Natuur & Milieu Overijssel heeft volgens Den Daas meermaals contact met de gemeente Raalte gehad over deze situatie. “Dit heeft er niet toe geleid dat de illegale situatie is opgeheven. Hij was verontwaardigd over de lakse houding van de gemeente Raalte. Met stijgende verbazing heb ik zijn relaas aangehoord. Ik kon/kan mij zijn verontwaardiging goed voorstellen en ik heb spontaan aangeboden hierover vragen te stellen aan het college.”

Den Daas: “Los van de inhoudelijke kant van de zaak zijn het gebrek aan communicatie en het voorkomen van willekeur in de handhaving binnen onze gemeente de belangrijkste motivaties voor het schrijven van deze brief.”

Den Daas heeft onderstaande vragen aan het college gesteld.

• Heeft het college stappen ondernomen om de genoemde illegale situatie op te heffen en is de zeecontainer door toedoen van het college verdwenen?

• Zo ja; wanneer en waarom is de medewerker van Natuur en Milieu over het bovenstaande niet geïnformeerd?

• Zo nee; waarom heeft het college geen stappen ondernomen?

• Is het college alsnog bereid stappen te ondernemen?

• Zo ja; welke en op welke termijn?

• Weet het college voor welke activiteiten de zeecontainer gebruikt is?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.