de dijk en kensington openen ribs

Adje van den Berg is ongetwijfeld de beroemdste gitarist die Twente heeft voortgebracht. Als ‘Adrian’ Vandenberg vergaarde hij wereldfaam met de gelijknamige rockband en daarna volgde een ongekende succesperiode als gitarist van David Coverdale’s Whitesnake. Een hardnekkige blessure hield Adje ruim 10 jaar lang van het muzikale wereldtoneel. Zijn creativiteit uitte hij in die tijd als schilderend kunstenaar.

De rockwereld kan nu opgelucht ademhalen want Vandenberg is terug van weggeweest met zijn Moonkings. Ondersteund door 3 uiterst getalenteerde jonge rockmuzikanten werd de CD ‘Vandenberg’s Moonkings’ opgenomen die nu al door recensenten uit de hele wereld wordt geprezen.

Vandenberg’s Moonkings openen de avond om 20.00 uur op de Domineeskamp. Daarna is het de beurt aan De Dijk. Na het Dijkloze jaar 2013 geeft de groep begin 2014 eerst een zeer beperkt aantal theaterconcerten om daarna weer gas te geven op de podia waar ze zich thuis voelt. Sinds de oprichting in 1981 maakte De Dijk negentien albums, ontving zij alle belangrijke onderscheidingen van de Nederlandse popmuziek en speelde de band duizenden malen op festivals en manifestaties, in poptempels en sporthallen.

De openingsavond van Ribs & Blues wordt afgesloten door Kensington. Met hun meezingrock van stadionproporties is deze Utrechtse band eigenlijk al vanaf de oprichting te klein voor Nederland. Met steun van 3FM en De Wereld Draait Door en dankzij veel optredens is Kensington een professionele rockmachine geworden die klaar is om Europa te veroveren. Een springplank voor dit grote avontuur is er al: tijdens het uitzinnige MTV-gala vorig jaar in de Ziggo-dome won Kensington een MTV Europe Music Award. Gelukkig vergeten de jongens Nederland niet en komen ze graag weer naar Salland.

Kaarten voor de openingsavond van Ribs & Blues 2014 zijn vanaf 21 februari te koop bij de voorverkoopadressen in en om Raalte of online via staging2.ribsenblues.nl

Het Ribs & Blues festival is op Eerste en Tweede Pinksterdag zoals altijd gratis toegankelijk. Het programma voor deze beide dagen telt maar liefst 21 toonaangevende acts uit binnen -en buitenland. Daarnaast is er heel veel meer te beleven op het aangeklede festivalterrein aan de Domineeskamp in het centrum van Raalte. De ongedwongen festivalsfeer, het verrassende entertainment , het kinderparadijs en natuurlijk de beste spareribs worden nog steeds geroemd!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.