column goos lier ygdrasil verdringt de rabo

Met geld is op zich helemaal niets mis. Het is handig dat er een geldsysteem is in onze samenleving. Geld wordt vervelend als er verkeerd mee om wordt gegaan (wat dat betreft kan ik mij wel vinden in de reclame van de ASN). Maar toch, als iemand koopt wat hij of zij heel graag wil hebben, wie ben ik dan om te zeggen dat het geld verkeerd wordt uitgegeven. Er moet uiteraard zo veel mogelijk voorkomen worden dat je anderen tot last bent met jouw manier van consumeren. Wat wat mij betreft wel heel vervelend is dat mensen heel veel geld verdienen aan geld door diensten waar we uiteindelijk met z’n allen met elkaar niet beter van worden.

Ik denk aan beleggingsadviezen zodat de één vermogenswinsten kan behalen ten koste van de ander of aan het opzetten van constructies waardoor uiteindelijk anderen weer meer belasting moeten gaan betalen. Kortom geld, moet gewoon een zo’n neutraal mogelijke rol spelen in de samenleving en we moeten er niet te veel productiemiddelen mee kwijt zijn. Arbeid en gebouwen die beschikbaar zijn in de samenleving kunnen we veel beter gebruiken voor zaken waar we direct wat aan hebben.

En dan is het hartstikke mooi te lezen in de Stentor dat de organisatie Ydragsil de RABO-bank in Wijhe in gebruik wil nemen. Wat voor constructie het precies wordt en of het tijdelijk of permanent is doet er wat mij betreft even niet toe. Het idee dat we bezig zijn de samenleving zo te herorganiseren dat de financiële sector, mede als gevolg van internet bankieren, met veel minder mensen het werk kan doen en dat de arbeid en de gebouwen die beschikbaar zijn ingezet wordt voor dienstverlening aan kwetsbare groepen is natuurlijk fantastisch nieuws. Hoe vervelend het ook is voor de afzonderlijke bankmedewerker die zijn baan kwijt raakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.