column goos lier d66 olst wijhe

In mijn beleving heeft Pechtold het het afgelopen jaar heel goed gedaan. Hij is erg standvastg: meer geld voor het onderwijs en hervorming van de arbeidsmarkt. Hij heeft er ook slim voor gezorgd dat hij een vinger in de pap van het regeringsbeleid gekregen heeft. Kortom, ik heb helemaal niets tegen D’66.

Nu doet D’66 in maart 2014 voor de eerste keer mee aan de gemeenteraadsverkiezing in de gemeente Olst-Wijhe (althans voor zover ik weet is het de eerste keer). En dat verbaast me gezien de wijze waarop het er de afgelopen twintig jaar is toegegaan in de gemeentepolitiek van Olst-Wijhe.

Op allerlei plekken hoor ik mensen zeggen dat de gemeente Olst-Wijhe het allemaal behoorlijk goed voor elkaar heeft. In het kader van de bijeenkomsten van de Kracht van Salland wordt een uitspraak aangehaald van een inwoner die zegt: ‘Overal wordt altijd gesproken over burgerparticipatie maar de gemeente Olst-Wijhe doet het gewoon’. De wijze waarop de gemeente de bevolking betrokken heeft bij de bezuinigingsvoorstellen is wat mij betreft ook veel zeggend.

Voor het werk van de lokale politieke partijen in de gemeente Olst-Wijhe is niet veel belangstelling (landelijke trend). Er zijn nogal wat mensen die de fusie tussen de gemeente Olst en de gemeente Wijhe hebben aangegrepen om te stoppen met de actieve politiek. Ik heb daarom veel respect voor de mensen die actief zijn gebleven in de gemeentepolitiek.

Bij het lezen van het verkiezingsprogramma van D’66 zie ik doelen waarvoor de bestaande lokale politiek zich al jaren met succes inzet. De mensen die actief gaan worden binnen D’66 hebben zich volgens mij de afgelopen jaren niet bezig gehouden met de politiek in de gemeente Olst-Wijhe. Ze hadden toch ook kunnen kijken of ze aansluiting kunnen vinden bij de bestaande partijen. Nu gaan we met nog meer heel kleine clubjes overleggen.

Het zou natuurlijk kunnen dat D’66 graag talentvolle mensen wil opsporen voor de landelijke politiek en dan geef ik D’66 natuurlijk helemaal gelijk om dan toch vooral in Olst-Wijhe actief te worden.

Goos Lier, werkzaam bij Saxion Hogeschool, Kenniscentrum Leefomgeving

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.