carnaval in dedemsvaart

Ingestuurd door Hans Heering

Zaterdag 1 maart vindt om 12.41 uur de sleuteloverdracht plaats op het bordes van het voormalige gemeentehuis van de gemeente Avereest. Na de sleuteloverdracht en het lezen van de proclamatie wordt het startsein gegeven voor de carnavalsoptocht. Via Moerheimstraat, Magnolia, Langewijk, Schuttevaer en Hoofdvaart wordt de Wisseling bereikt. Tussen 14.30 en 15.00 uur zal de stoet vanaf de Wisseling de Julianastraat indraaien. Bij de rotonde wordt de optocht ontbonden. Het feest wordt voortgezet in de Hofresidentie. Tijdens het “kleintje carnaval” worden de prijzen uitgereikt.

Met de sleuteloverdracht wordt het officiële startsein gegeven voor de Vier Dolle Dagen van Kloetendonk. Een dag eerder wordt er echter ook al carnaval gevierd in Dedemsvaart (Kloetendonk). Vrijdagmiddag 28 februari organiseert de activiteitencommissie van de Van Dedem Marke een carnavalsfeest in het zorgcentrum. Prins Robin I en Jeugdprins Daan I worden omstreeks 15.30 uur in de Van Dedem Marke ontvangen. Vrijdagavond wordt om 20.00 uur bij de Hofresidentie het Venekloetenvuur ontstoken en wordt de finale van het biljarttoernooi gespeeld en worden de spaarkassen gelicht.

Het Venekloetenbal met medewerking van “De Moeflons” en het Venekloeten DJ Team staat zaterdagavond 1 maart op het programma.

Zondagmiddag begint om 13.00 uur de altijd spraakmakende Raadsvergadering in de Hofresidentie. Het wordt geen ellenlange vergadering, want twee uurtjes later worden de Prinsen van Kloetendonk en hun gevolg al weer in St. Vitus Partyhuis verwacht voor het Gezinscarnaval. ’s Avond gaat het feest in de Hofresidentie verder met het Verrassingsbal.

Jeugd & senioren

Het gratis toegankelijke kindercarnaval met Jeugdprins Daan, Adjudant Dimitri en hofnar Milan begint maandagmiddag om 15.00 uur in de Hofresidentie. ’s Avonds om 19.00 uur begint in St. Vitus Partyhuis het carnaval voor de mens met een handicap.”De Bruggebloazers” en het Venekloeten DJ Team dragen een steentje bij aan de feestvreugde en dat doen zij ’s avonds ook tijdens het Rosenmontagbal. Ook Rob Ronalds oftewel “De feestkoning van Nederland” komt naar het Rosenmontagbal in Kloetendonk.

Dinsdagmiddag organiseren de Vorsen het carnaval voor de senioren van Kloetendonk. De zaal gaat om 13.30 uur open. De feestelijke middag is gratis toegankelijk en de gasten krijgen een hapje en een drankje aangeboden. Jan van de Beld (bekend van het vroegere duo Jan en Zwaan) zorgt voor de gezellige muzikale omlijsting. Dinsdagavond wordt in de Hofresidentie het Vastenavondbal georganiseerd. Om 24.00 uur wordt het Venekloetenvuur gedoofd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.