campagne tegen zwerfvuil sterft stille dood

De grootse campagne tegen zwerfvuil die de gemeente Raalte in 2009 startte, is een stille dood gestorven. Een straat adopteren, een afvalbak adopteren, maatschappelijke stages maken van het schoonhouden van snoeproutes en langs diezelfde snoeproutes werden blikvangers gezet. De gemeente Raalte haalde in 2008 en 2009 alles uit de kast om het zo schoon mogelijk te maken.

“De campagne zelf loopt niet meer maar er zijn wel verschillende elementen uit de campagne die navolging hebben gekregen, omdat deze elementen hun werking aangetoond hadden,” laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. De hoeveelheid zwerfafval is echter niet minder geworden. Wel worden de zogenaamde snoeproutes nog steeds met regelmaat schoongemaakt.

In het centrum van tijdens de campagne extra ledigingsrondes van de vuilnisbakken ingevoerd om volle vuilnisbakken te voorkomen. Bij de reguliere veegrondes in het centrum lopen medewerkers mee om afval uit hoekjes en plantsoenen mee te nemen.

De gemeente stelt vooral het effect van het extra reinigen in het centrum en op de snoeproutes is duidelijk zichtbaar ten opzicht van de situatie voorafgaand aan de campagne. “Twee monitoringsverslagen na het invoeren van de maatregelen laten hetzelfde beeld zien,” laat de gemeente weten. Maar ook: “De hoeveelheid zwerfafval is nagenoeg hetzelfde gebleven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.