Home / archiefcentraal / brandweer wil loze uitrukken terugdringen

brandweer wil loze uitrukken terugdringen

Brandweer IJsselland wil het aantal overbodige uitrukken terugdringen. Dat wil het korps bereiken door met name scherper te handelen bij automatische brandmeldingen. De automatische meldingen beslaan ruim de helft van het aantal meldingen dat de brandweer op jaarbasis krijgt.

Brandweer IJsselland kreeg in 2013 grofweg 4.780 automatische brandmeldingen. De meeste (1.743) kwamen uit Zwolle en Deventer (982). Van de Zwolse meldingen kon ruim 57% (1001) direct door de meldkamer worden afgehandeld. Van de Deventer meldingen was dat ruim 55% (546).

Het terugdringen van die overbodige uitrukken scheelt overlast en bovendien een bult geld. Ook in onze regio wordt daar actief op gestuurd. “Daarvan zien we al goede resultaten. Dit jaar starten we in IJsselland ook een project op om nodeloze meldingen nog verder terug te dringen”, aldus Lieke Sievers, commandant bij de brandweer.

In Olst-Wijhe kreeg de brandweer in 2013 in totaal 148 automatische meldingen. In 106 van die gevallen was een uitruk niet nodig, omdat de meldkamer die al afgehandeld had. In 43 gevallen rukte de brandweer uit voor brand, 39 keer voor dienstverlening en 11 keer was inzet bij een (verkeers)ongeval nodig.

In Raalte kwamen 174 automatische meldingen in 2013 binnen. In 112 van die gevallen hoefde de brandweer niet in actie te komen. Er was in 2013 71 keer brand in Raalte. 79 keer moest de brandweer voor dienstverlening in actie komen en ook was hun hulp bij 24 ongevallen nodig.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.