bijna 40 jonge tafeltennissers op toernooi heino

Op woensdag 26 februari is het Sallands Scholieren tafeltennistoernooi gehouden in ’t Roekenest te Heino. De deelnemers zijn scholieren van verschillende basisscholen uit Wijhe, Heino en Laag-Zuthem. De overige Sallandse buurtdorpen gooiden al bij voorbaat de handdoek in de ring.

In 5 poules werd gestreden om de podium plaatsen. Bij de indeling is onderscheid gemaakt tussen leeftijd en indien mogelijk ook tussen jongens en meisjes. In totaal namen 38 fanatieke scholieren uit de groepen 4 tot en met 8 deel aan het toernooi. Deze 38 deelnemers kregen een druk programma voor de kiezen. In nog geen 5 uur tijd moesten er meer dan 100 wedstrijden worden gespeeld. Het spreekwoord ‘oefening baart kunst’ was, zoals vaker wordt gezegd bij tafeltennis zeker ook op de jeugdige spelers van toepassing. Des te meer wedstrijden ze gespeeld hadden, des te beter het ging.

Na afloop gingen alle deelnemers met een medaille en een zakje snoep naar huis. Voor de nummers 1, 2 en 3 was er ook een beker en een plaats op het erepodium. “We kunnen wel stellen dat het een geslaagd toernooi was. Wel hopen we volgend jaar meer buurtdorpen bij elkaar te kunnen krijgen. Tafeltennis moet op de Sallandse kalender komen te staan!” aldus Arend Hofmeijer, organisator van het toernooi.

De winnaars van het Sallands scholieren toernooi zijn:

Groep 4/5 Tom Esselink

Groep 6/7 meisjes Birte Jansen

Groep 6/7 Eilien Bloem

Groep 7 jongens Hidde Brouwer

Groep 8 Liam de Jong

De volledige uitslag is te lezen op de website van de Tafeltennisvereniging, staging2.ttv-heino.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.