als zuster bets komt dan komen wij ook

In de aanloop naar de Raalte Reünie op 23 maart in Zwakenberg, brengt Raalte Clopedie elke week een bijzonder verhaal in deze krant. Over een foto, over een bezoeker, over vroeger of over heel wat anders . Deze week een verhaal over Zuster Bets.

Als er een iemand is die zich echt Raaltese voelt, dan is dat wel Bets Reinders (90). Ze woont al enkele jaren in Zwolle en is sinds kort verhuisd naar de Rivierenhof. Lekker dicht bij dochter Ans, zodat bezoekjes geen kilometers vreten. Dochter Ans twijfelde even of haar moeder de Raalte Reünie wel aan kon. Ook gelet op de verhuizing die net achter de rug was. Maar toen het onderwerp ter sprake kwam zei ze resoluut: ,,Ik ga mee”.

Met gevolg dat 23 maart een volle auto vanuit Zwolle naar Raalte komt. Bets Reinders is bekend van de slagerij uit de Herenstraat. Die runde ze vele jaren samen met haar man Herman. Toen de zaak gesloten werd kwamen ze aan de BK-straat te wonen, en ging Bets wederom de wijk in. Want wijkzuster zijn gaf ze op toen ze trouwde en haar man in de winkel ging helpen. Ze kent Raalte en de Raaltenaren dus als geen ander. En ons leek het bekijken van de films op DVD niet echt ideaal voor iemand als zuster Bets zoals ze door velen genoemd wordt. Het is toch veel leuker om te midden van vele bekenden te vertoeven in het hartje van Raalte? Ondanks haar hoge leeftijd verzaakte zuster Bets nimmer tijdens de Zonneschijntocht waarvan ze beschermvrouwe is. En het nieuws dat zuster Bets naar de Raalte Reünie komt had meteen gevolg.

Als zuster Bets komt dan komen wij ook lieten velen daarop via de Facebook-pagina van Raalte-Clopedie weten. Hoe zuster Bets het volhoudt in Zwolle op afstand van Raalte? Heel simpel. Als dochter Ans van der Worp – Reinders haar moeder kapt (ze heeft een eigen kapperszaak in Zwolle) dan staat op de laptop al een flinke portie Raalter nieuwtjes en foto’s klaar die ze onder het kappen kan bekijken. Zo blijft ze op de hoogte van de nieuwtjes en praatjes uit haar voormalige woonplaats.

Maar op 23 maart kan ze dat weer eens lekker ouderwets doen te midden van vele bekenden.

Meer foto's

1 REACTIE

  1. Heb in 1977 wijkstage gelopen bij zr. Reinders in Pleegste? en Broekland. Haar man werkte toen bij een vleesverwerkende industrie. Heb hele leuke herinneringen aan deze stage! Wat een lieve mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.