alfons van t erve prins shofons

Alfons van ’t Erve is zaterdagavond gekroond tot Prins ShoFons. Dat gebeurde tijdens de gala-avond van De Sprokkelaars uit Lemelerveld. De organisatie leverde ons een verslag aan van de avond.

Onder het motto “Het is Rond” is het Carnavalsseizoen van De Sprokkelaars uit Lemelerveld met een Gala-avond vol jolijt weer daverend van start gegaan. Natuurlijk op weg naar de apotheose, de bekendmaking van de nieuwe Prins, wist de Gala-commissie weer een uitmuntend programma voor de dag te toveren. Wanneer je bij binnenkomst in de ronde pretogen van de gastheren Niels en Pettrik keek, wist je dat het goed zat. De vele Prinsen met Raden en gevolgen uit de buurtdorpen gaven Residentie Reimink een kleurig carnavalesk gezicht. Mieters mooie proclamaties denderden de zaal in, vrolijkheid en de lach voor een ieder.

Ieder jaar weer wordt er door de Sprokkelaars de Sprokkelaar van het Jaar verkozen en dit jaar was het de eer aan Rob Sibelt, die negen jaar lang het gezicht was van Café ’t Hoekje en onlangs het stokje heeft overgedragen. Rob werd bedankt voor al die jaren als hartverwarmende barman, waar gastvrijheid op de eerste plaats staat. Ook zijn aandeel in al die jaren Carnaval vieren werd benoemd en geroemd. Een welverdiend en daverend applaus was het gevolg.

Alvorens een nieuwe Prins ten tonele kan verschijnen, dient een ander logischerwijs plaats te maken. Wanneer je een jaar lang heerser van het Sprokkeldorp mocht zijn, is het afscheid een bijzonder moment. En als je vader met je eigen maten (De Döp’m jagers) je dan komen halen en het afscheid verzorgen kun je zeggen dat de cirkel rond is. Prins Gerben de Roffelaar heeft Lemelerveld en omstreken laten genieten van zijn heersende kunsten. De Tambour-maître van Muziekvereniging Polyhymnia verliet de Residentie onder een glansrijke ovatie als dank voor zijn bezielende leiding in het afgelopen Carnavalstijdperk.

Prins

Het hoogtepunt van de Gala-avond, hét moment waar iedereen naar uitkeek was vanzelfsprekend de onthulling van het beste bewaarde geheim van de afgelopen maanden; de inwijding van de nieuwe Prins Carnaval van de Sprokkelaars 2014. In een verdonkerde Residentie verscheen een lichte bol op het podium met daarin de contouren van de nieuwe leider. Na een tiental komische vragen opende de bol zich en kwam Prins ShoFons (Alfons van ’t Erve) ten tonele. Een luid gejuich volgde voor het nieuwe gezicht van De Sprokkelaars. Prins ShoFons is de ware vriend van Jeugdprins Justin de Eerste (Justin Grote Ganseij), die ’s middags tijdens de Kindergalamiddag tevoorschijn kwam.

Een ware slinger aan polonaises werd door Bloaskapel De Heujschudders ingezet om beide Prinsen in te wijden en de vele felicitaties te mogen ontvangen.

Waar Party DJ Marcel de juiste plaatjes wist te raken, raakten de heren van Wir Sind Spitze de zuivere snaren. De Residentie mondde uit in een ware feestvesting, damp aan het plafond door een vermakelijk gezelschap samen. Ruim 700 bezoekers vierden het feest tot in de late uurtjes. De Sprokkelaars mogen trots terugkijken op een knalfuif als begin van Carnaval 2014.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.