afterparty scc alles is hardlopen

Met als toegift de cheque voor Savas.

‘Jullie lopers, niemand uitgezonderd, verdienen hier een podium’. Met deze woorden gaf Bertus de Haan als voorzitter van het Sallands Crosscircuit, meteen het karakter van het slotfeest weer. In zijn welkom sprak hij van een bijzonder geslaagde loopwinter. Ruim 7600 deelnemers, 380 klassementslopers en bijzonder veel enthousiasme tijdens en rond de loopweekends. ‘We hebben het hardlopen, maar óók Salland als regio, hiermee robuust in de etalage gezet’. Hij refereerde vervolgens aan de vele loopclinics, de looptrainingen en de loopstarts op de scholen. ‘Het smaakt naar meer’, waarmee De Haan de groeipotentie aangaf van zowel de loopsport als van het Sallands Crosscircuit.

De Afterparty werd gepresenteerd door Gerard Oosterlaar. De Höllenboer, zelf een fervente loper , kweet zich met verve van zijn rol en reeg met kwinkslagen en mooie ‘proat’ de verschillende onderdelen van de avond aan een. Zijn futuristisch verhaal over de uitgroei van de Schalmloop en de explosie van het crosscircuit, bracht veel deining te weeg in de zaal. Voorafgaand aan het optreden van ‘de man met startnummer 647’ , sprak wethouder Hiemstra zijn bewondering uit voor de uitgroei van het Sallands Crosscircuit, waarbij hij de laagdrempeligheid en de initiatieven op de scholen expliciet waardeerde. Ook wethouder Wagenmans gaf acte de présence en voelde zich als een vis in het water in een zaal met hardlopers.

Prachtige foto’s, een indrukwekkende filmcompilatie en muziek omlijsten de huldiging van de kampioenen. In maar liefst 14 categorieën werden de winnaars voor het voetlicht gebracht en gehuldigd. Bijzonder knap herstelde Jur Heuven zich bij de jongens gaandeweg de competitie. Door een polsbreuk moest de leider in het klassement een aantal wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Juist op tijd wist hij weer aan te haken en ondanks de blessure alsnog de eindoverwinning te grijpen. Eenzelfde verhaal achtervolgde Edwin Ophof bij de masters op de 10 kilometer. Ook hij wist zich te hervinden en werd uiteindelijk een soevereine winnaar. En dan was er de jaarlijkse aanmoedigingsprijs. Frits Poppema uit Epe mocht deze in ontvangst nemen. De tanige 67-jarige atleet klasseerde hij zich als 13de in het totaalklassement, waarbij hij aan alle 11 crosslopen deel nam. Een bewijs te over dat hardlopen heel toegankelijk is en – om een zinsnede van de voorzitter aan te halen – ‘ het iets met mensen doet’.

Op het einde van de avond mochten afgevaardigden van Savas een cheque van €1000 in ontvangst nemen uit handen van Marja Eilert en José Jorink. Savas biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om met extra begeleiding te gaan sporten. Met een donatie van sponsor Jorink èn van het Sallands Crosscircuit wordt ook in dit verband het sporten laagdrempeliger.

Op deze manier kreeg de Afterparty een passende afsluiting van een bijzonder geslaagd seizoen. Afgaande op de reacties uit de zaal , alsook de ambities van het bestuur, wordt de volgende editie van het circuit bij voorbaat een volksfeest voor nog meer loopenthousiasten. Gisteravond in de Leeren lampe was in ieder geval ‘alles hardlopen’. ‘A day of my life’ , hoe passend het vervolg die avond tijdens de Dance classics.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.