aanpak n348 volledig afhankelijk van geld

Provincie Overijssel wil de N348 tussen Raalte en Ommen aanpakken, met name de verkeersveiligheid moet beter worden. De plannen zijn afgelopen woensdag vastgesteld, maar hoeveel er uiteindelijk van die plannen terechtkomt is volledig afhankelijk van geld.

Het plan omvat twee tunnels (bij de Oude Twentseweg en de Dalmsholterdijk-Noord) en twee gelijkvloerse aansluitingen met verkeerslichten aan de zuid- en noordkant van Lemelerveld.

De centrum-aansluiting bij Lemelerveld blijft bestaan vanuit de richting Raalte, maar alleen als afrit van de N348. De maximum snelheid gaat op het gedeelte tussen Lemelerveld-Zuid en –Noord omlaag van 80 naar 70 km per uur.

Verder gaat de provincie Overijssel alle vijf oversteken afsluiten. Met deze maatregelen wil de provincie Overijssel samen met Raalte, Dalfsen en Ommen de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid op en rond de N348 verbeteren.

De uitkomst van de aanbesteding bepaalt of het plan N348 geheel kan worden gerealiseerd of dat de aanleg van de tunnel bij de Oude Twentseweg wordt doorgeschoven naar een later moment.

Nu het plan is vastgesteld, wordt het ontwerp definitief gemaakt en kan begonnen worden met de aankoop van de benodigde grond. Vervolgens starten Raalte, Dalfsen en Ommen een bestemmingsplanprocedure. Een wijziging van de bestemmingsplannen is nodig, omdat de aan te kopen gronden nog geen verkeersbestemming hebben.

De eerste schop gaat naar verwachting in de tweede helft van 2015 de grond in.

Kijk voor meer informatie over de N348 op staging2.overijssel.nl/n348 .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.