zwolle wint eindelijk weer competitieduel

Passes die niet aankwamen, zelfs niet als ze amper drie meter moesten overbruggen, onnodig balverlies en slordigheden volgden elkaar bijna aaneengesloten op. Daarnaast mocht Zwolle, met name in het eerste deel van de wedstrijd, misschien wel de overhand van het spel hebben. Er werd helemaal geen niets gecreëerd.

Na ongeveer 20 minuten spelen was het Joey Suk die, uit een afvallende bal na een vrije trap, de thuisploeg met een mooie trap op voorsprong zette. Die 1-0 score stond tot na rust op het scorebord.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld amper: Een kwalitatief beroerde wedstrijd van beide kanten kende weinig hoogtepunten. Wel werd Mokotjo in de vijftigste minuut in de zestien van NAC gevloerd. Dat leverde PEC een strafschop op die benut werd door Fernandez.

Een kwartier voor tijd kreeg de ploeg van Ron Jans ook nog een cadeautje van de grensrechter: Een bal die duidelijk de zijlijn was gepasseerd werd niet opgemerkt door de wedstrijdleiding. Karagounis mocht doorspelen en gaf de bal aan Saymak. Die schoot prachtig in en zette Zwolle op een 1-2 voorsprong. Aan die stand zou in het laatste kwartier van het duel geen verandering meer gegeven worden.

Hoewel Zwolle blij mag zijn dat het voor eerst sinds de overwinning op ADO Den Haag weer eens gewonnen heeft, moge duidelijk zijn dat er werk aan de winkel is voor Jans en de zijnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.