zorgprofessionals helpen bij boek voor moeders

“Dit boek kan een gat in de markt vullen.” Aan het woord is Mieke Schaftenaar, die als cesartherapeut zwangerschapscursussen geeft en regelmatig de onzekerheden van jonge moeders hoort. “Veel vrouwen die net een kind hebben gekregen zijn onzeker en vaak denken ze dat ze de enige zijn met twijfels. In mama ontzwangert staan veel herkenbare verhalen en zinvolle tips en adviezen.”

François Hesseling, vader van twee en sinds 2003 verloskundige, vult aan: “Er zijn allerhande boeken beschikbaar over zwangerschap en bevalling, maar de periode daarná is een ondergeschoven kindje. Gek, want juist in die periode willen jonge moeders voorlichting en antwoorden op hun vragen. De wereld verwacht dat ze in een permanente staat van euforie verkeren, maar de werkelijkheid is vaak anders. In mama ontzwangert blijkt dat ook uit de verhalen van moeders. Ik denk echt dat dit boek een aanvulling is op wat er op dit moment beschikbaar is aan informatie.”

Het boek mama ontzwangert is ontwikkeld door mooi mag., het bureau voor redactionele media van Pauline Mulder en Susanne Mullenders. Zij hebben het in eigen beheer uitgegeven. Susanne, neerlandicus en moeder van drie kinderen, schreef het boek. Daarvoor heeft ze niet alleen François Hesseling en Mieke Schaftenaar uitgebreid geïnterviewd, maar ook dertien andere experts. Van gynaecoloog tot neuroloog, van psycholoog tot kraamverzorgende, van fysiotherapeut tot lactatiekundige: samen hebben zij gezorgd voor gedegen achtergrondinformatie.

mama ontzwangert is een boek voor en over moeders, dus natuurlijk hebben er ook moeders aan meegewerkt. Zij vertellen hoe zij het eerste jaar na hun bevalling hebben ervaren en schuwen geen enkel onderwerp. Van aambeien tot zweetaanvallen, van wennen aan het moederschap tot de balans tussen werk en privé, van het gebrek aan een sociaal leven tot de veranderde relatie met hun partner – alles komt aan bod. Het resultaat is een prettig leesbaar, informatief boek waarin jonge moeders zichzelf zullen herkennen en dat ze kan helpen bij het scherp stellen van hun verwachtingen.

Het boek is te koop op bol.com en op staging2.mamaontzwangert.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.