zonnepark bij ijsselcentrale heel dichtbij

Het lijkt erop dat de IJsselcentrale in Zwolle een zonnepark krijgt. Energiebedrijf GDF Suez wil ongeveer 4.000 zonnepanelen bij energiecentrale Harculo plaatsen. De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel zijn al akkoord met de plannen. Het zonnepark moet genoeg energie opwekken om 250 huishoudens van elektriciteit te voorzien.

De zonnepanelen komen vermoedelijk op het buitenterrein van de centrale te staan. Later deze maand komt er meer duidelijkheid over de snelheid waarmee het park gerealiseerd wordt. Er loopt nog een subsidie-aanvraag voor de aanleg.

Daarmee lijkt Zwolle een voorsprong in het grootschalig opwekken van zonne-energie te krijgen. Vergelijkbare plannen in Heeten, om daar ook een zonnepark aan te leggen, stuiten op verzet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.