wesepe krijgt eigen festival

Wesepe krijgt een nieuw laagdrempelig kunst- en cultuurfestival: Wij-land. Bij dit festival moet je denken aan beeldende kunst theater, muziek en literatuur. Locaties tijdens het festival op 13 september zijn verspreid in het dorp; huiskameroptredens, de Nicolaaskerk en het Wapen van Wesepe. Het is laagdrempelig omdat het misschien wel bij de buren in de schuur plaats kan vinden. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden om kennis te maken met de bewoners en eigenaren die hun huis of schuur gastvrij openstellen.

De voorstellingen zijn divers en geschikt voor een breed publiek om het voor iedereen leuk en interessant te houden. Het idee van een nieuw festival is het antwoord op het Dorps Ontwikkelings Plan. Met dit plan bedenken bewoners in welke richting hun dorp zich zou kunnen ontwikkelen. De inhoud is erop gericht de leefbaarheid van het dorp te bevorderen.

Het festival maakt kans op het predicaat Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. Dit is een prijs die in het leven is geroepen om bewonersgroepen te inspireren iets te organiseren voor hun eigen dorp. Als ze het Wij-land festival dit jaar organiseren ontvangt de organisatie een geldprijs van duizend euro en ze krijgen het predicaat Kern met Pit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.