wandelaars voorbereiden op de vierdaagse

“We bereiden wandelaars voor op de Nijmeegse vierdaagse.” Emmy Rensen van Wandelsport Haarle is daar resoluut in. Op 8 januari start de vierdaagsetraining. Elke woensdag kun je dan meedoen met de trainingen. “We bereiden mensen natuurlijk voor op alle vierdaagsen van komend jaar. Ook op de Sallandse Wandelvierdaagse. Maar de meeste mensen die we trainen doen mee aan de Nijmeegse. Als je bij ons meetraint, ben je klaar voor 30, 40 of 50 kilometer daar. Met een positieve instelling en een beetje doorzettingsvermogen moet het lukken om in 2014 een vierdaagse te lopen.”

START

“We beginnen deze week met vijftien kilometer en eindigen eind juni met veertig kilometer. Elke woensdag start de wandeling om 09.00 uur bij sporthal De Voordam aan de Koemaste in Hellendoorn. En af en toe starten we ergens anders. Het ligt ook even aan de weersvoorspellingen waar we op dat moment zouden kunnen lopen.” Vorig jaar deden er 30 mensen mee en ook dit jaar verwacht de organisatie aantal.

DEELNEMERS

Uit verschillende hoeken van de regio komen de wandelaars naar Haarle toe. “We hebben niet alleen mensen uit Haarle, Nijverdal, Raalte en Hellendoorn, maar er komen ook mensen uit Luttenberg, Rijssen en Dedemsvaart. Heel bijzonder is het wel dat er ook wandelaars uit Duitsland meedoen met de wandeltrainingen.”

“Het is altijd leuk om te zien als iedereen even moet wennen aan elkaar op de eerste dag. We lopen in een groep bij elkaar en dan zie je dat er leuke gesprekken ontstaan. Mensen vragen elkaar welke schoenen ze aan hebben of welke kleding ze gekocht hebben voor deze training. Sommigen hebben soms ook de totaal verkeerde schoenen aan, maar het is grappig om dit allemaal te zien”, grijnst Rensen.

10de editie

Wandelsportvereniging Haarle organiseert de vierdaagse-training al weer voor de tiende keer. Emmy Rensen: “Ik ben er vanaf het begin bij, samen met Koos Poffers en Egbert Hennink die jarenlang de avondvierdaagse van Nijverdal organiseerde. Dat is altijd handig dat je iemand erbij hebt die veel routes kent in de gemeente Hellendoorn.”

AANMELDEN

In verschillende leeftijden melden de wandelaars zich aan. “De jongste deelnemer vorig jaar was 40 jaar en de oudste was in de 70, hoe dat dit jaar zit, dat zien we ter plekke wel. We zijn met mannen en vrouwen. In 2013 hebben we met de groep deels het Dinkelpad gelopen in Twente en dat was heel bijzonder. Lastig om uit te leggen, dat moet je gewoon meemaken. Maar mooi was het wel.”

Meedoen met de trainingen? Dan kun je je opgeven bij Emmy Rensen, telefoon 0548-656380 (tussen 18.00 en 19.00 uur) of via wshaarle@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.