vvd tarieven sporthallen niet omhoog

Sportverenigingen in Raalte die gebruik maken van de gemeentelijke sportaccommodaties zijn te laat geïnformeerd over de verhoging van de tarieven voor zowel Tijenraan, Hoogerheyne, als de buitensportlocaties. Dat vindt VVD Raalte. Daarom moet de gemeente de tariefsverhoging intrekken, stellen de liberalen.

“De consequentie is dat de opgelegde tariefsverhoging onrechtmatig is en dus ongedaan gemaakt moeten worden. Tot deze conclusie komt de VVD-fractie na eigen onderzoek rond de opgelegde tariefsverhoging per 1 januari jongstleden,” stelt de VVD in een persbericht.

Tijdens de recente inloopbijeenkomsten van de partij bleken meerdere clubs zeer verbolgen over een brief die men enkele dagen voor Kerst kreeg, met de melding dat de tarieven twee weken later omhoog zouden. De basisverhoging is 1,5%, met een extra verhoging voor zwemfuncties met nog eens 5%.

“We verbaasden ons over deze gang van zaken in de veronderstelling dat hier sprake moet zijn van een vergissing. Maar naarmate we meer informatie kregen, bleek het allemaal pijnlijk waar te zijn. Het college heeft op 10 december de tarieven vastgesteld, en vervolgens op 16 december de clubs geïnformeerd. Dat is in strijd met de Algemene Basisbeginselen van Behoorlijk Bestuur. Er is voldoende jurisprudentie over om te weten dat dit in strijd is met de verplichte zorgvuldigheid en dus onrechtmatig”, zo stelt de fractie in een brief aan het college. De VVD roept het college op de aangekondigde tariefstijging in te trekken.

De VVD vindt overigens dat niet alleen op basis van die beginselen noodzakelijk, maar vooral ook omdat het gewoon heel onbehoorlijk en niet correct is naar de clubs. “Zij hebben op dat moment hun begroting en contributies al lang vastgesteld. Door deze handelwijze zitten ze buiten hun schuld om met een gat in de begroting, terwijl er geen tijd meer is om daar nog wat aan te doen”. Wat de VVD betreft wordt niet alleen de tariefstijging ongedaan gemaakt, maar wil de fractie ook weten wat het college gaat doen, om herhaling te voorkomen. “Tot slot vinden we dat een excuus richting de clubs wel op zijn plaats is,” aldus de VVD Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.