vvd en la willen zelfstandig hoogerheyne

“Niet alleen tijdens de inloopbijeenkomsten, maar ook tussendoor en via de mail. Ons voorstel wordt gesteund door de handbal, de volleybal, badminton en de gymnastiekvereniging. Er gaan ook stemmen op om dit breder te maken en denken aan een Stichting Sportbelangen Heino: dat moet verder door de clubs uitgewerkt worden,” aldus Ben Nijboer.

Plaatselijk Belang heeft inmiddels laten weten dat zij de kar willen trekken en ze willen dat in nauwe samenwerking met de sportraad Heino doen.

Daarnaast willen VVD en Lokaal Alternatief dat men in aangepast tempo verder gaat met de verzelfstandiging van het sportbedrijf van de gemeente Raalte. De partijen vinden dat er beter gekeken moet worden naar de stichtingsvariant, in plaats van de BV waar nu naar gekeken wordt.

“De BV-variant is puur uitgewerkt vanuit financiële motieven, zonder ruimte voor de sportclubs. Ze worden op grotere afstand gezet. We vinden dat het college samen met de sportclubs beide opties naast elkaar moet zetten en dan tot een keuze komt, waar ook de sportclubs achter staan. Qua tijdpad maakt dat niet uit. In beide gevallen start de nieuwe organisatie op 1 januari 2015,” stelt Nijboer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.