vooral veel huismussen in salland

Anton Eektimmer en Gerard Broekgerrits hebben dit weekend fanatiek meegedaan aan de nationale vogeltelling. Misschien niet heel verrassend, maar de Huismus is zondag de meest getelde vogel in Salland. Naast de huismus spotte Anton zondagochtend ook vier Merels, twee koolmeesjes, twee spreeuwen, twee Turkse tortels, een kauw, een heggenmus en een roodborstje.

“Huismussen komen veel voor in woonwijken van de wat grotere dorpen en steden, terwijl ringmussen veel meer in kleine dorpen en in het boerenlandschap te zien zijn en nestelen”, vertelt Anton.

“Huismussen leven net als ringmussen in groepen en maken ook gebruik van nestkasten, zowel gesloten nestkasten met een vlieggat als halfopen nestkasten. Huismussen nestelen vroeger vaak onder dakpannen, maar door de gesloten daken van de laatste tientallen jaren is dit haast niet meer mogelijk daarom nestelen ze nu ook in nestkasten.”

Voor de resultaten van de controles over 2013 die Anton en Gerard hebben gedaan, zie: bijlage.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.