veldmate bekroond voor paardenhart

André Veldmate uit Luttenberg is uitgeroepen tot NRPS Paardenman van 2014. Dit is een prijs die wordt uitgereikt door het Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek (NRPS). André fokt al jaren sportpony’s en -paarden. Hij ontvangt de prijs omdat hij fokt met NPRS-gekeurde hengsten. Daarnaast probeert Veldmate zijn pony’s na hun sportcarrière weer in te zetten in zijn fokkerij.

André zelf is niet iemand die graag midden in de belangstelling staat en was er een beetje beduusd van: “’t Is allemaal nog een beetje onwerkelijk. Ik vind het wel een hele eer te worden uitgeroepen tot NRPS Paardenman. Een mooie waardering voor onze fokkerij. Bij deze wil ik de verkiezingscommissie hartelijk danken voor de uitverkiezing! Ik wil de titel graag opdragen aan m’n vorig jaar overleden vader, de grondlegger van stal du Vi en degene die Monique destijds als tweejarige heeft gekocht. Ik zal de titel met trots dragen.”

Hij is niet de eerste in zijn familie die de titel in ontvangst mag nemen. André en zijn broers houden de eer al hoog zolang het stamboek bestaat. Uit hun D-ponymerrie Monique komen dieren voort die presteren op nationaal en internationaal niveau. Ook zijn enkele goedgekeurde hengsten gefokt bij Stal du Vi, de naam van de stal van André.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.