varkensproefbedrijf nog steeds in verkoop

Het lukt de Universiteit van Wageningen niet het Varkensproefbedrijf in Raalte te verkopen. Ze hebben geen geschikte kandidaat gevonden.

Volgens woordvoerder Visch is de markt voor varkensbedrijven op dit moment niet bepaald een goede. “We houden de stallen nu zelf in beheer met twee personeelsleden”, vertelt Jan Visch van Wageningen UR (University & Research centre).Er was een serieuze kandidaat voor het biologische deel van het proefbedrijf, maar die heeft zich wegens ziekte terug moeten trekken.

‘Wageningen’ heeft nog een proef lopen in het bedrijf onder de rook van tennispark Ramele, die is in het voorjaar afgelopen. “Als we het dan nog niet verkocht hebben en de kans doet zich voor,s tarten we er gewoon weer nieuwe proeven.”

Het andere deel van de voormalige proefboerderij wordt verhuurd aan de maatschap Wichers Schreur uit Mariënheem. Maar die huur wordt niet verlengd. Visch: “Die stallen komen leeg te staan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.