vakantiebeurs van regionale vakantiexperts

Nu de eerste geluiden over een aantrekkende economie weerklinken, lijkt ook het plezier van vakantievieren weer te groeien. Januari en februari traditioneel de maanden waarin Nederland weer massaal vakanties boekt. Femy Sestu VakantieXperts in Haarle organiseert zondag 12 januari voor de tweede keer een vakantiebeurs, samen met de collega’s van het kantoor in Nijverdal. “Met volop aandacht voor de trends van dit seizoen. Maar ook de voordelen van vroegboeken.”

Volgens Femy Sestu menen vakantiegangers vaak ten onrechte dat ze goedkoper uit zijn wanneer ze langer wachten met boeken. “Daarbij vergeten ze echter dat de ‘goedkopere stoelen’ dan vaak al weg zijn. Het aanbod is bovendien veel beperkter en men moet dan genoegen nemen met wat er nog is. En dat is jammer. En laten we vooral de voorpret niet vergeten. Nu boeken en daar heerlijk naar uit kunnen kijken.”

Na jarenlang in de reisbranche actief te zijn geweest, begon Femy Sestu in 2003 voor zichzelf. Volgens is daar dezer dagen duidelijk behoefte aan. Zij is initiatiefneemster van de beurs, maar doet dat samen met de medewerkers van VakantieXperts Nijverdal. “Meestal werkt het zo dat ik een telefoontje krijg met bepaalde wensen, waarna ik aan de slag ga. Voor de klant dus geen lange wachttijden, zoektochten op het internet, geen stapels reisgidsen doorworstelen. Op een afgesproken tijdstip kom ik langs om de diverse mogelijkheden door te spreken. Eventueel ook buiten kantoortijden.”

Volgens Femy Sestu valt er een duidelijke tendens waarneembaar: “Je merkt dat het persoonlijk advies gaat toenemen boven boeken via internet. Mensen zien door de bomen vaak het bos niet meer. Ze geven veel geld uit voor een vakantie en willen waar voor hun geld. Ze ondervinden dat je kunt profiteren van de jarenlange deskundigheid van persoonlijke reisadviseurs die ook nee durven zeggen als een bepaalde accommodatie of bestemming niet geschikt is. En voor die luxe betaal je niets extra.”

Sinds kort is ze door BuroScanBrit ook genoemd op de site als één van de persoonlijke reisadviseurs voor de provincie Overijssel voor hun aanbod in reizen naar onder andere Scandinavië, IJsland, Ierland en de Kanaaleilanden. “Tijdens de vakantiebeurs wordt onder meer een presentatie gehouden en ook komen de meest uiteenlopende vakanties aan bod. Uiteraard is er aandacht voor de gebruikelijke vakanties”, aldus Daniël Krol van het kantoor Nijverdal. “Zoals al jaren gaan nog altijd veel mensen kamperen. Binnen Europa zijn de all inclusive vakanties naar onder meer Turkije nog steeds erg populair. En ook Griekenland staat eigenlijk elk jaar bovenaan het lijstje van veel vakantiegangers. Vanwege het vaak kleinschaligere karakter.”

Maar ook is er aandacht voor verre bestemmingen. Femy Sestu: “Amerika, Canada, het Caribisch gebied. En dan is er natuurlijk het cruisen nog. Vroeger vooral een hele luxe vakantie, vandaag de dag is het heel normaal. De trend is dat het steeds meer bijzonder en luxer moet zijn.” Voor 2014 staat bovendien Brazilië vanwege het WK voetbal extra in de belangstelling.

De beurs wordt gehouden in Sportorant Sprengendal aan de Veldkampsweide 1 in Haarle en duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Tijdstippen presentaties:

12.30 uur Eurocult cruise van Moskou naar St. Petersburg,

13.30 Live to Travel Namibië

14.30 uur Untamed Travelling (Brazilië)

15.30 QAS (Nieuw Zeeland)

De entree is gratis. “De beurs is overigens niet alleen bedoeld voor de vaste klanten, maar voor iedereen die belangstelling heeft voor reizen”, aldus Daniël Krol.

Voor nadere info: VakantieXperts Haarle 0548-595958 of VakantieXperts Nijverdal 0548-616166.

Meer foto's